Виагра – новият лек срещу менструални болки

0

Шокиращо научно откритие! Популярното сред мъжете лекарство при импотентност носи облекчение на силните болки в корема, свързани с менструалния цикъл на жените.

В експеримента участвали 25 жени, които страдали от средни или силни менструални болки. Половината от жените получили от учените 100 мг силденафил цитрат, който е основният компонент на Виагра. Останалите жени, участващи в проучването, получили плацебо.

„Посъветвахме дамите да използват таблетките вагинално, с идеята, че въвеждането на лекарството в близост до болката, може да ускори проникването на активното вещество в кръвта и кръвоносните съдове, които са отговорни за болезнените спазми, и по този начин да започнат да действат по-бързо”,

казва авторът на изследването, д-р Ричард Легро, професор в катедрата по акушерство и гинекология в Пенсилванския държавен университет.

viagra1Установено било, че жените, които са получили Виагра, по-малко страдали от болки в корема, и този ефект се поддържал в продължение на четири часа от момента на поставянето на таблетката.

„Терапията не причинява никакви странични ефекти, а Виагра отпуска кръвоносните съдове. Ние вярваме, че действието на лекарството е по-бързо от традиционните болкоуспокояващи”

, обяснява д-р Легро.

Дали обаче синьото хапче ще бъде официално признато като лекарство срещу менструални болки? Въпреки че резултатите са обещаващи, съществува необходимостта от по-нататъшни изследвания. Необходимо е да се определи оптималната доза и начинът на прилагане на лекарството.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg