Първата успешна трансплантация на пенис

0

Лекари в Южно африканската република /ЮАР/, направиха първата успешна трансплантация на мъжки полов член. Сензационната хирургическа манипулация е извършена на млад пациент, който към момента вече напълно е възвърнал усещанията си и контрола върху своя пенис.

Трансплантация на пенисТрансплантацията е направена през месец декември миналата година от специалистите във Факултета по медицина към Университета в Стеленбош, ЮАР /Stellenbosch University/. Сложната и трудна операция е продължила цели девет часа. На нея е бил подложен мъж на 21 години, който е получил мъжки полов орган от починал донор. Причината, заради която се е наложило да се стигне до трансплантация на пенис, е инфекция причинена от неуспешно обрязване. Като следствие, младият мъж е получил усложнения и е загубил своя член.

Подобни случаи не са прецедент в Южноафриканската република, тъй като според статистическите данни там се извършват около 250 такива ампутации на пениси годишно. Основната причина са усложнения, настъпили след извършване на обрязване.

Трансплантация на пенисЗатова успешната трансплантация е много важна за лекарите в ЮАР, които първоначално смятали, че пълната функционалност на органа ще може да се възвърне до две години след трансплантацията му. Те обаче били изненадани от бързото развитие на нещата, тъй като пенисът се приспособил много бързо към новото си тяло. За съвсем кратък срок, в рамките на месеци, пациентът се възстановил напълно и имал нормалните за всеки мъж ерекция и еякулация, а освен това не изпитвал и никакви проблеми с уринирането.

Младият мъж води пълноценен полов живот и изпитва оргазми, твърдят специалистите. Световните медии разпространиха новината през последните дни и припомнят, че това всъщност е втората подобна операция в света, но е единствената приключила успешно. При първата трансплантация, се е наложило пенисът да бъде премахнат, тъй като пациентът имал психологически проблем и не успял да привикне с чуждия полов член.

След успешната трансплантация извършена в ЮАР се планира да бъдат направени още девет подобни присаждания на пениси.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg