Производителите на швейцарски часовници очакват трудна година

0

По всичко личи, че 2015-та се очаква да бъде трудна за производителите на луксозни швейцарски часовници. Индустрията, която е емблематична за Швейцария, е изправена пред изпитанието или да увеличи цените, или да намали разходите.

Причината – решението на Швейцарската национална банка (SNB) да премахне минималния обменен курс от 1.20 франка за едно евро. В резултат на това, цената на акциите на производители на някои от най-утвърдените марки швейцарски часовници, спаднаха драстично. Неприятностите за индустрията, дойдоха в навечерието на годишното часовникарско изложение в ЖеневаТака например акциите на Richemont, която притежава марки като Vacheron Constantin и IWC, отбелязаха спад с 16 %. Това е най-големият регистриран спад за последните 20 години, след като франкът бе „отвързан” и поскъпна с повече от 15 % спрямо еврото. Всичко това ще доведе до увеличение на разходите за създаването на световноизвестните луксозни швейцарски часовници.

Неприятностите за индустрията, дойдоха в навечерието на годишното часовникарско изложение в Женева, което ще се проведе от 19 до 23 януари 2015 година. 25-ят Salon International de la Haute Horlogerie в Женева ще представи новите модели на най-скъпите световни марки часовници.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg