Повече нови автомобили са продадени в България през 2014 година

0

Повече нови коли са продадени у нас през изтеклата 2014-та, в  сравнение с година по-рано. Това показват цифрите на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA). Отчетеният ръст в продажбата на чисто нови автомобили в България е 5.2 %. Данните показват, че на българския автомобилен пазар през миналата година са реализирани 20 356 нови автомобила, което е с 1 000 повече спрямо 2013 година.

Отчетеният ръст в продажбата на нови автомобили в страната ни е 5.2 %. След 6-годишен период на намаляващи продажби, през 2014 година най-после е отчетен ръст в продажбата на нови автомобили и в рамките на ЕС като цяло. 12 550 771 сделки с нови автомобили са сключени на европейския пазар през изминалата година, което е с 5.7 % повече спрямо 2013 г.

Данните показват категорично, че Германия все още е лидер на европейския автомобилен пазар с 3 036 773 продадени нови автомобили и ръст от близо 3 % за миналата година. Великобритания и Франция се нареждат на следващите две места по брой продадени нови коли през миналата година. Най-сериозно увеличение в продажбите за годината като цяло отчитат в Ирландия, където ръстът е 30 % и Португалия с 35 %. Най-голям спад в броя на продадените автомобили е отчетен в Холандия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg