Арест за баща, опитал да погребе жива дъщеря си

0

Полицията в Индия е съобщила по-рано през днешния ден, че е арестувала мъж от североизточния щат Трипура, по подозрение, че е опитал да погребе живо 9-годишното си момиченце, предава БТА.

Съседите, които станали свидетели как мъжът се е опитвал да погребе собствената си дъщеря в изкоп в задния двор на къщата си, веднага са сигнализирали в полицията. Според един от съседите, бащата най-напред завързал ръцете и запушил устата на детето и го заровил почти до шията.

Той бил арестуван, а обвинението, което му е повдигнато е опит за предумишлено убийство. След полицейския арест, съседите допълват разказите си с твърденията, че бащата изобщо не е искал да има дете момиче.

Детето е прието в медицинско заведение в тежко психическо и физическо състояние. Майката на тормозеното момиченце не е била вкъщи, когато се разиграла семейната драма.

Жени протестират в Индия, арестМного от семействата в Индия са на мнение, че момичетата са икономическо бреме, а единствено мъжете изкарват прехраната. Вследствие на това абортите на зародишите от женски пол са изключително чести. Отделно от това, има дискриминация срещу момичетата в Индия, на които дори се блокира достъпът до образование според ДПА.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg