Така ще изглежда Земята, когато ледът се стопи!

0

Ако все още мислите, че изменението на климата не е сериозен проблем, а е много по-важно за Вас това, което Ким Кардашиян носеше в последната гала-вечер, или пък какво точно правят звездите на Холивуд, трябва да знаете, че ужасно, много ужасно грешите! В този момент, човечеството трябва да обърне сериозно внимание на ситуацията, много по-сериозно, отколкото досега! Като цяло жителите на Земята от доста време се сблъскват с недостига на въглероден диоксид, което досега е предизвикало масово изчезване на някои видове поради спадане на температурата. Но този път ние сме изправени пред наистина сериозен проблем на прекалено високи нива на въглеродния диоксид.
Излишъкът от въглероден двуокис в атмосферата води до голямо повишаване на температурата на Земята и по този начин и към топене на леда на нашата планета. Ако ледената покривка се разтопи, то с тази вода все нещо трябва да стане, а това, което ще се случи е препълване с вода на моретата и океаните по света. Най-големите водни резервоари на планетата просто ще прелеят. Във видеото може да видите колко много се е разтопила ледената покривка само за няколко десетилетия.
Според видео материала, презентиран от Business Insider, дори най-големите градове в света, могат да бъдат напълно заляти и да потънат под тонове вода. На практика Холандия ще бъде напълно потопена под вода, както и повечето други региони в света. Водата ще достигне до западните, северните и голяма част от източните части на Полша. Страната ще се превърне в огромен полуостров.
europeПредставяме Ви едно въздействащо видео. Сами преценете какво ни очаква. Вижте как изчезват завинаги територии от нашата планета. Вижте как ние сме виновни за измирането на видове – животински и растителни. Вижте как ние сме виновни за това стотици хиляди, милиони хора да намерят своята гибел. Вижте как спасените остават без дом. Вижте това, което е невидимо за очите! Вижте това, за което не сте виновни Вие! Виновна е глобализацията, виновно е съвремието, виновни са тези, които дърпат конците на света. Нашият свят, който загива. Вижте това. И отворете очите си. Отворете ума и съзнанието си. И посрещнете бъдещето. Защото само това можете да направите.
Докато човечеството е вперило поглед към материалната страна на живота си, докато най-важно е кой си, колко печелиш, каква кола караш, кой дизайнер те облича, колко милиона (билиона) имаш в сметката си, дотогава нищо няма да се промени. Затова обръщаме поглед към Марс. Напоследък все по-често си задаваме въпроса „Кой ще се пресели там?” Тези, които имат несметни билиони в сметките си ли? А тези, които сега отиват на първа мисия там, опитни мишки ли са? Които после ще бъдат удостоени с посмъртни медали за храброст!?
Да му мислим ние. Простосмъртните. Които сме повече. От нас зависи всичко. От нас зависи днес, утре и за в бъдеще! Бъдете силни в изборите си! Бъдете умни! Спасете себе си, децата си, Вашия свят! Нашият свят – света на обикновените хора, които искат бъдеще за своите деца!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg