Слонове в сос за рождения ден на Робърт Мугабе

0

Робърт МугабеИстинска вълна от недоволство и възмущение, предизвикаха плановете на президента на Зимбабве Робърт Мугабе, свързани с неговия 91-ви рожден ден.

Природозащитници от цял свят, а и не само те, са шокирани от намерението на държавния глава, да отбележи своя рожден ден с гуляй, включващ в менюто месо от застрашени видове животни.

Грандиозното тържество е насрочено за 28 февруари и се планира да бъде проведено в спа хотел, който се намира в близост до водопада Виктория.

Робърт МугабеНа пищното събитие са поканени 20 000 гости, а менюто, което ще им бъде предложено се оценява на над 100 000 евро. Причината е, че на трапезата ще бъдат сервирани два слона, два бивола, пет антилопи и един лъв, които ще предоставят местни фермери. И ако ви се струва, че това е скандално, има и още – от Китай се очаква да бъдат доставени още 27 слона! Разбираемо е защо защитници и любители на дивата природа, много остро осъдиха плановете на президента на Зимбабве.

Възмущение е обзело и местните жители, които отправят обвинения към държавния глава Робърт Мугабе, че на практика експлоатира ценните ресурси, с които разполага управляваната от него страна. Още по-лошото е, че след това не компенсира реализираните загуби. Има и още – животните, които президентът ще предложи по време на угощението, са част от ежегодната квота за лов, а според хората пропуснатите финансови ползи изобщо не се компенсират.

Робърт Мугабе

Робърт Мугабе и Муамар Кадафи

Това е поредният случай, в който президентът е обект на недоволство и възмущение заради организираните от него огромни пиршества, посветени на рождения му ден.

За него се знае, че управлява Зимбабве с наистина желязна ръка години наред, откакто страната получи своята независимост. Бил е близък и с либийския дългогодишен лидер Муамар Кадафи. Мнозина припомнят, че миналогодишното тържество за 90-я му рожден ден, също е било изключително разточително и е струвало 40 милиона долара. Тогава в небето са полетели 90 броя балони, а на трапезата са били сервирани 90 крави, както и 90-килограмов пай.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg