Sky pool – басейн на бъдещето

0

Басейн на бъдещето ще бъде построен в Лондон. Амбициозни архитекти са изготвли план за конструирането на невиждано досега съоръжение между покривите на две сгради в нов жилищен комплекс в английската столица. Басейнът-чудо ще е амалгама от стъклената пътека над Големия каньон и обикновен басейн. Името му е тематично – Skypool – басейнът ще свързва два луксозни блока на ниво десети етаж. Зад проекта стои Джон Мълрайън. Той признава, че когато с баща му измислили концепцията, двамата не били сигурни дали планът им изобщо може да бъде изпълнен. След консултации с инженери и експерти по басейни, Райън казва, че проектът Скайпуул е напълно осъществим.

skypool , басейн на бъдещето

Той ще бъде с дължина малко над 27 метра. Стените на басейна ще бъдат направени от акрил и ще са с дебелина 20 сантиметра. Това няма да бъде най-високо разполженият басейн, нито пък най-дълбокият или най-дългият, но Скайпуул определено ще ви накара да искате да се гмуркате в него с широко отворени очи.

Няма как да знаем какво точно ще бъде усещането да плуваш в този басейн, защото досега никой не е правил нищо подобно. Представяме си обаче, че ще бъде нещо като да плуваш в облаците, казва изпълнителният директор на BALLYMORE GROUP Джон Мълраян.

skypool , басейн на бъдещето

Не всеки ще може да си позволи да се гмурне в тези облаци обаче. Басейнът ще бъде достъпен само за собствениците на апартаменти в блоковете. Цените на жилищата там започват от 940 хиляди щатски долара. Очакванията са проектът да бъде финализиран след 3 години.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg