Пейо Филипов с песен-изненада на „Златния Орфей“

0

От 31 август до 2 септември във вариетето на Слънчев бряг ще се проведе музикалният фестивал „Златния Орфей“. Акцентът ще е 50-годишнината от неговото първо издание. Конкурсът се завръща 16 години след последното си издание. Сред познатите имена в програмата своите нови песни ще изпълнят Петя Буюклиева, Васил Петров, Георги Станчев в дует с Дичо, Кичка Бодурова, Звезди от “Ахат”, Нора Караиванова от втория “Мюзик Айдъл”, Стелияна Христова – победителката от първия сезон на “Гласът на България”, групите P.I.F. и Остава, формацията от известни изпълнители и музиканти „Синдикатът„, Маргарита Хранова в дует с тромпетистът и музикален продуцент Пейо Филипов, който помните и като пошальон на Гала в “Имаш поща”.

Пейо, чия беше идеята да запишете дует с Маргарита Хранова за „Златния Орфей“?

Песента „Река с милиони водопади“ е написана от пианиста, с когото работим в последните 10 години Милен Македонски, той направи и аранжимента, текстът е на Явор Кирин, с когото също сме приятели. Мишо има доста успешни песни, както за Маргарита Хранова, така и за други изпълнители. Сега беше решил да направи една за конкурса на Марги. Работейки заедно си споделяме кой каква тема, каква музика, какъв текст е написал. Аз им дадох една идея, а именно в последната част на песента да вкараме речетатив близко до хип хопа. Той е споделил идеята ми с Хранова, която пък казала, че харесва тембъра ми и поискала да направим заедно песента и… така влязохме в студиото.

Маргарита Хранова, Милен Македонски

Маргарита Хранова и композиторът на песента – Милен Македонски

Изключително много звезди ще участват в това издание на конкурса. Какви са очакванията Ви?

Моите очаквания са да се забавлявам много, така или иначе не се взимам насериозно като певец, но ще дам всичко от себе си, защото Маргарита Хранова е много голяма. Очакванията ми са да се видя и с много колеги. Страхотно е, че Дариана Генова е намерила начин да обнови конкурса. Виждам много млади изпълнители в допуснатите до финала песни, което е прекрасно. Освен доайените на естрадата има и доста млади изпълнители, може би 1/3 от песните са на млади поп изпълнители.

пейо филипов, Златния ОрфейГоляма част от тези млади изпълнители са станали популярни след участието си в музикално риалити. Какво мислиш за тези формати?

Форматите дават някакъв старт, някакъв трамплин, но от там нататък зависи от самия човек дали ще продължи да се развива като такъв изпълнител. Славата минава за следващите няколко месеца, идва следващият формат, хората започват да виждат нови лица и ако не успееш да задържиш вниманието им с хубави песни, оставяш просто като участник във формата. Доста хора го направиха, по-малко отколкото би трябвало, но виждаме – Рафи, Жана Бергендорф, Гери-Никол, Михаела Филева, които успяха. Хубаво е младите да се явяват на такива формати, но с едно на ум, че свърши ли музикалното риалити и оставят ли се по течението, много лесно хората ще ги забравят.

Освен на музикалната сцена къде другаде се подвизава Пейо Филипов към днешна дата?

Пейо последно време работи и като мениджър, аз имам ентъртеймънт агенция и продуцирам артисти при интерес от тях, не само музиканти, менажирам танцьори, въобще всичко свързано с ентъртеймънт.

пейо филипов, галаТ.е. захвърли колелото вече?

Да, колелото в момента съм го захвърлил, защото няма потребност от такъв вид предаване. Продължаваме си добрите партньорски отношения с Гала, но вече в „На кафе“, където от време на време се включвам в теми, които са ми интересни. Имам различни проекти, които съм захванал да правя. Единият от тях е една музикална класация по БНТ заедно с колегите от Профон и Музикаутор, които да дадат легитимност на класацията.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg