Роботи играят с деца на криеница (видео)

0

Съвсем скоро на света ще се роди хуманоидът Бъди – незаменим помощник на всяко семейство и пръв в игрите на криеница с децата, съобщава изданието „Дейли мейл“.

Проектът е на компанията от Франция „Блу фрог роботикс“, която твърди, че освен за забавления, роботът ще бъде и ценен помощник в домакинската работа. Той ще може да контактува с всеки член на фамилията и със сигурност ще бъде най-предпочитаният за натоварване с неприятните домашни задължения.

роботи, деца, криеницаДопълнително Бъди ще напомня на собствениците си за предстоящите им ангажименти – кога да излязат за работа или среща. Ще може да пее песни по избор, отделно ще играе и ролята на охранител.

Технологията на роботи като Бъди ще позволява отдалечена връзка чрез смартфон устройство. По този начин от разстояние ще може да бъде програмиран да пуска и спира осветлението или регулира интензитета му.

роботи, деца, криеницаОт „Блу фрог роботикс“ изтъкват още едно от предимствата на Бъди. Роботът ще следи температурата в дома и ако тя се повиши рязко или има риск от пожар, той незабавно ще уведомява стопаните си. Бъди ще е изключително мобилен – ще се разхожда из цялото стопанство. Ще може да вижда и чува, дори да говори. Без проблем ще комуникира с всеки член от семейството и по забавен начин ще може да имитира човешки мимики и жестове.

роботи, деца, криеницаДецата ще имат и верен приятел в забавленията. А освен играта на криеница, роботът ще им помага в подготовката на домашните и уроците за училище. Очаква се хуманоидът Бъди да се появи на пазара през месец ноември следващата година.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg