Революционно! Възстановиха производството на инсулин в човешкия организъм

0

Американски учени успяха да възстановят производството на инсулин в човешкото тяло. Това беше постигнато с инжектирането на милиарди имунни клетки в организма. Именно те увеличават производството на хормона.

Постижението може да премахне необходимостта диабетиците да си инжектират ежедневно инсулин. Диабетът атакува отделящите инсулин клетки в панкреаса. Здравите хора имат милиарди регулиращи Т-клетки, които предпазват произвеждащите инсулин клетки от имунната система. При хората с диабет тип 1 обаче тези клетки не достигат. Специалисти от университетите на Йейл и Калифорния успяха да извлекат Т-клетки, да увеличат броя им 1500 пъти лабораторно и да ги върнат в кръвта за възстановяване на нормалната функция.

Първоначалните изпитания с 14 души показаха, че терапията е безопасна, като ефектът продължава до една година. Тя не само премахва нуждата от инсулинови инжекции, но спира напредването на болестта и усложненията от нея.

Може да прочетете и съветите на създателя на медицината за космонавти Иван Неумивакин:

Рак, диабет, множествена склероза и хипертония не съществуват, твърди алтернативният лечител проф. Иван Неумивакин.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg