Големите минуси на големия бюст

0

Има ли изобщо някакви недостатъци притежаването на голям бюст? От мъжка гледна точка, най-вероятно не. Съвсе друг отговор обаче ще получите, ако те попитате това притежателките на такъв бюст, който винаги е на показ. Жените с големи гърди често се оплакват от много различни заболявания, които вгорчават тяхното ежедневие.

Факт е, че жените с големи гърди привличат повече мъжкото внимание, отколкото жените с малък бюст. Жените с големи гърди се считат за по-здрави и по-женствени. Въпреки това, притежаването на голям бюст има не само предимства, но и недостатъци. Учените решили да проверят кои са най-честите проблеми, от които се оплакват дамите с големи гърди и установили, че най-често се оплакват от болки в гърба. Проучванията показват, че една на всеки десет жени с големи гърди страда от този проблем.

goliam biust1Според експертите, модата на големите гърди, независимо от това дали те са истински или изкуствени, набира скорост. Според статистиката, 20% от едрогърдите жени под 40-годишна възраст страдат от болки в гърба, ставите и мускулите. Приблизително при половината от тях, са започнали да получават редовни болките от около 20-годишна възраст.

Изследователите отбелязват, че размерът на женския бюст през последните две десетилетия е станал по-голям. Модата за големи гърди, обаче, причинява допълнителни проблеми за лекарите и пациентите. Това, което жените с голям бюст трябва да направят, за да намалят болките в гърба и гръбначния стълб е първо и преди всичко, да инвестират в правилния сутиен. Лекарите препоръчват дами с големи гърди да носят специални сутиени, които намаляват напрежението в гърба. Необходимо е също да се откажат от високите токчета, големите чанти, тесните дънки и корсетите. Според специалистите, те причиняват непоправими щети на целия гръбнак.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg