Разрешиха трансплантацията на матка във Великобритания

0

Британски учени получиха зелена светлина, за да започнат първите клинични тестове за трансплантация на матка във Великобритания следващата година, съобщи Франс прес.
Клиничните опити са одобрени от Лондонския импириъл колидж, ще обхванат 10 жени и ще бъдат извършени от организацията Womb Transplant UK, която ще трябва за целта да събере 500 000 британски лири.

Гинекологът д-р Ричард Смит от лондонската болница „Куин Шарлотс енд Челси“, който ще ръководи клиничните тестове, се надява да постигне успеха на свои колеги в Швеция, където жена роди дете една година след като й бе присадена матка.

„Трансплантацията е опция за жените, които по друг начин нямат шанс да износят бебето си“,

поясни експертът. От организацията увериха, че вече са получили стотици кандидатури за трансплантация на матка. От тях ще бъдат подбрани само 10 в съответствие със строги критерии – възраст между 25 и 38 години, добро здравословно състояние, стабилна семейна връзка.

Преди началото на клиничните тестове ембриони ще бъдат създадени инвитро и след това замразени. Жените ще се подложат на 6-часова хирургична интервенция, за да получат присадката. След това ще минат едногодишно лечение, за да се избегне рискът от отхвърлянето й, преди в края на краищата да забременеят. Ражданията ще бъдат извършени с цезарево сечение.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg