Maison Margiela и завърналият се Галиано

0

Седмица на модата в Париж вече успешно стартира и днес успяхме да се насладим на едно истинско естетско дефиле. Авангардната белгийска модна къща Maison Margiela представи своята колекция за следващия пролетен сезон. След присъединяването на Джон Галиано към бранда през 2014 година, още в началото на тази името беше променено, като от Maison Martin Margiela се премахва името на създателя, белгийският дизайнер Martin Margiela. С този свой ход модната къща заявява нова линия и стил в колекциите си.

Завръщането на скандалният Джон Галиано става след няколко години отсъствие от модната сцена.Фатален за кариерата му инцидент се оказва публикуването на запис, в който той е хванат пиян в парижки бар, където ругае и изрича антисемитски обиди. Скандалът слага край на успешната му работа като арт директор на Dior.

дебютът на Галиано за Мейсън Маржиела е през януари в Париж

британският дизайнер Джон Галиано

Галиано изживява тежко случилото се и се оттегля, за да се лекува от алкохолна зависимост в специализирана клиника. Независимо от скандалната му същност, като дизайнер той си остава най-печеливш в своята възрастова категория. Определян е като голям експериментатор с много специфичен почерк.

С колекцията си за пролетта на 2016-та година, Джон Галиано прави реверанс към женствеността на дамите. Силуетът подчертава извивките на тялото и заедно с ефирността на материите придава една завършена хармония и усещане за въздушност. Обемите са премерени и добре  контрастирани с прозрачни хрумвания. Дължината на роклите и полите е над глезена, а при палтата се отива в по-късата им версия. Заиграването между мрежести чорапи и елегантни класически тип обувки е естетското дизайнерско предизвикателство. Белият цвят в различни тоналности доминира в колекцията, което вероятно ще е отново топ тенденция за топлия сезон. Дебютът на Галиано за Мейсън Маржиела беше през януари в Париж!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg