Премахване на татуировки? Купете си крем!

0

Ако сте почитател и имате татуировки, със сигурност знаете, че да ги премахнете е много по-трудно, болезнено и скъпо, отколкото да ги направите. Една от причините голяма част от хората да не се татуират, въпреки че искат, е именно тази, че може би няма да успеят да премахнат татуировката ако един ден тя им омръзне или вече не я харесват. Сега обаче има решение и за тези почитатели на татусите, които искат да ги отстранят.

Решението е крем, който премахва татуировките напълно безболезнено и без никаква болка. Кремът се нанася на конкретното място, където е нежеланата татуировка. Нужно е известно време, но в крайна сметка като резултат от мазането татуировката избледнява и изчезва. Този метод е наистина по-добрата алтернатива за премахване на мастилените картини по кожата, в сравнение с лазерната хирургия, която се използва в момента.

Създателят на крем за премахване на татуировки Алек Фолкънам

Създателят на крем за премахване на татуировки Алек Фолкънам

Кремът е създаден по идея на Алек Фолкънам от университета в Халифакс, Канада. Той уточнява, че преимуществото на крема, в сравнение с лазерната хирургия, е огромно. При третирането на кожата с мазилото, не съществуват рискове от възникване на белези, поява на болка или пък на възпаления. Причината е, че той не атакува нормалните кожни клетки, а само тези, които са татуирани. Самият процес на татуиране, при който мастилото се инжектира в кожата, предизвиква в организма имунна реакция. За да бъде унищожено внесеното чуждо тяло – мастилото, на мястото се концентрират клетки, наречени макрофаги, които имат за цел да унищожат вредителя. Тези клетки пренасят част от мастилото до лимфните възли, а другата част от тях остават на мястото, където е направена татуировката. По този начин тя става видима под кожата.

Новосъздаденият крем всъщност атакува макрофагите, които са останали на мястото на татуса, а това предизвиква също имунна реакция и пристигането на това място на още нови макрофаги. Новите изяждат старите, които са пълни с мастило, след което се отправят към лимфните възли и по този начин отнасят мастилото със себе си. Технологията на Алек Фолкънам е в процес на патентоване. Той обаче все още не е наясно колко дълго ще трябва да се маже човек, за да се заличи напълно нежеланата татуировка. Според него, кремът ще действа най-добре ако се прилага върху татуировки, които са направени преди повече от две години. На този етап все още не е ясно и кога кремът за премахване на татуировки ще се появи на пазара, но неговият изобретател се надява да бъде скоро след патентоването му.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg