Полицай спаси бебе, изхвърлено в тоалетна

0

Полицай в Пекин успя да спаси новородено момиченце, заседнало в тръбата на обществена тоалетна в неделя, 02.08.2015 г. Според информацията от властите в Китай, бебето най-вероятно е било родено в тоалетната и захвърлено от майката преди да си тръгне.

Към този момент момиченцето, тежащо 2 кг, е в стабилно състояние без опасност за живота и се намира в болнично заведение. Полицията в Китай прави разследване за установяване самоличността на родителите му. Остават и въпросите как бебе се е озовало в канализационната тръба на тоалетната.

Бебе, захвърлено в тоалетнаКадрите с героичната постъпка, заснети от полицията, бяха излъчени от местен телевизионен канал. Полицаят чул писъци, идващи от обществена тоалетна в Пекин и след като влязъл, видял как краката на бебето стърчат от отвора й. Той незабавно повикал колегите си и пожарната. Чакайки ги обаче, успял да издърпа детето навън, без да му навреди.

Версията, че е родено и изоставено, се подкрепя от факта, че пъпната връв на момиченцето не била прерязана, а скъсана. От болницата, в която е настанено съобщиха, че новороденото има множество инфекции, но като цяло общото му физическо състояние е добро и няма малформации по рождение.

Оказва се, че в Китай неомъжените майки масово изоставят децата си, поради острото обществено недоволство спрямо децата, родени без брак. Често деца биват изоставяни и затова, че са родени с недъзи.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg