Нов скандал в САЩ: Полицай блъсна мъж с патрулка

0

Видео с полицай, който засилва патрулната кола, в която се движи и буквално прегазва заподозрян престъпник разбуни духовете в САЩ. Това принуди полицията в Аризона да публиква изявление, в което се твърди, че униформеният, управлявал автомобила, всъщност е спасил живота на заподозрения, който се разхождал с бойна пушка насред жилищен квартал и заплашвал граждани и полицаи.

Защитникът на потърпевшия мъж обаче, изразява своето категорично несъгласие. Записите от камерите на две полицейски коли нажежиха до червено общественото мнение относно типа сила, който би следвало да се използва в такива ситуации.

„Всичко в кадрите, които излязоха и в интернетпоказва недвусмислено една напълно очевидна прекомерна употреба на сила. Направо е чудо, че клиентът ми е жив“,

каза адвокат Мишел Коен-Мецгер.

Инцидентът е записан на 19 февруари, когато 36-годишният мъж Марио Валенсия, заподозрян в кражба, хваща бойната си пушка и побягва от полицията.

Няколко полицейски автомобила тръгват след него, в опит да го спрат и неутрализират. Това обаче не се случва, тъй като заподозреният е въоръжен насред жилищен район. Спорд полицията обаче, техните служители са имали правото дори да го застрелят, тъй като е представлявал изключителна опасност както за полицаите, така и за живеещите в района на инцидента.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg