Задача подлуди интернет! Ще я решите ли?

0

Преди няколко дни Кенет Конг – един от водещите на телевизия в Сингапур, публикувал на неговата Фейсбук стена математическа задача. Тя е предназначена за млади хора на възраст между 15 и 17 години. По неизвестни причини задачата завладява целия интернет, като по този начин се повтаря успеха на спора за цвета на роклята. Случаят придобил такава инерция и известност, че дори Ню Йорк Таймс и британският Гуардиан се заели да го разрешат.

Време е обаче да минем на въпроса! Алберт и Бернард тъкмо се сприятелили с Черил и искали да разберат кога е рожденият й ден. Черил им дала списък с 10 възможности, като само една от тях е правилният отговор.

15 Май, 16 Maй, 19 Май, 17 Юни, 18 Юни, 14 Юли, 16 Юли, 14 Август, 15 Aвгуст, 17 Август.

Черил дала на Алберт името на месеца, в който е родена, а на Бернард – деня на рождения си ден, разбира се поотделно на всекиго от тях.

Тогава Aлберт казал: „Аз не знам кога е рожденият ден на Черил, но аз знам, че Бернард също не знае това.“

На което Бернард отговорил: „В началото аз не знаех, кога е рожденият ден на Черил, но сега знам.“

На което Алберт също отвърнал: „Тогава аз също вече знам кога е  рожденият ден на Черил.“

Въпросът е: Кога Черил празнува рождения си ден?

Ще успеете ли да решите загадката? Независимо от това, което сте решили, вероятно сте любопитни да разберете верния отговор. Ще го публикуваме утре!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg