Откриха Златния град в джунглите на Хондурас?

0

Чували ли сте за мистичния град, който е известен също и като Златния град? Една археологическа експедиция, която се е завърнала наскоро от непристъпен район в джунглите на Хондурас, донесе новината, че е открила останки от град-държава, който е принадлежал на неизвестна до сега цивилизация в Централна Америка. Слуховете за такъв мистичен град от древността съществуват много отдавна, а има и местни легенди, в които го наричат „Градът на маймунския бог”, както и Златния град.

Това, което се смята за него е, че е бил населяван от процъфтяваща цивилизация, която е изчезнала безследно преди много години. Експедицията, която се е натъкнала на митичния град, включвала учени от САЩ и Хондурас, както и бойци от хондураските спецчасти, чието задължение е било да осигурят безопасността на учените и провежданите от тях изследвания. Предпазната мярка е съвсем нормална, защото този район е изключително опасен.

Златния градНа руините от древната цивилизация учените попаднали в района Москития, който е известен с непроходимите си джунгли. Екипът от изследователи е успял да проучи района и да картографира руини от крепостни стени, както и от площади и пирамиди. На база на наблюденията и анализите, учените стигнали до извода, че те са дело на неизвестна досега индианска цивилизация, която е била в своя разцвет преди около 1400 години. След като тя изчезнала, градът е покрит с гъста растителност и непроходима джунгла, което е причината толкова време да бъде скрит и неизвестен за хората.

По време на експедицията са намерени също и 52 артефакта, сред които каменни тронове, изображения на змии, както и каменна глава на „човек-ягуар”. Всички находки, на които са попаднали учените са документирани и са оставени на тяхното място, но точното местоположение на новооткрития древния град се пази в пълна тайна. Целта е той да бъде опазен от иманяри. Изгубеният град провокира въобръжението на откривателите вече столетия наред. В индианския фолклор той е описан като приказно красиво място, а други вярвания го наричат Златния град.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg