Откриха части на изчезналия самолет в Индонезия

0

Изчезналият преди ден от наземните радари самолет на индонезийската авиокомпания Tigrana Air с 54 души на борда се е разбил в Бинтанг, планински район в провинция Папуа, съобщиха от транспортното министерство на островната държава. Мястото на трагедията е на едва 12 километра от летището, на което е трябвало да се приземи пътническият лайнер в град Оксибил. Отломките забелязали спасителни екипи, прелитали в района, за да търсят следи от апарата, чиито локатори спрели да дават сигнал.

изчезнал самолет, Trigana Air

Започнало е издирване в зоната, в която са видени отломките. Летателният апарат ATR 42-300 изчезна от радарите 10 минути преди да кацне в Оксибил.

изчезнал самолет, Trigana Air

На борда му освен пътниците и екипажа била превозвана и голяма сума пари за бедни семейства в провинция Папуа. Сумата била 6,5 милиарда рупии или 420 хиляди долара. Парите били опаковани в 4 чувала. Придружавали ги четирима служители на пощата в град Джаяпура, откъдето излетял злополучният самолет.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg