Въздушен транспорт и карго на опасни стоки

0

Въздушният транспорт набира все по-голяма популярност сред собствениците на различен бизнес, предназначен за износ. Дилемата тук основно е, как да подходим когато се опитваме да превозим опасна стока по въздух. Не се отчайвайте, не е нужно да се казвате Том Круз, за да успеете да пренесете опасни и „забранени“ товари през океана. Казваме „забранени“ в кавички, тъй като хората, които се съгласяват да пилотират с динамит в багажното определено са малко. Няма как да намерите нито един съгласен пилот, ако не обезопасите максимално товара си. Трябва да знаете, че това е риск за него и техниката като цяло – трябва да имате всички документи, които доказват максималната безопасност на пратката.

Едно от най-важните неща определено е да намерите подходяща за целта фирма. Колкото повече услуги на летищата предлага тя, толкова по-добре за Вас. Това не е гумена играчка, за да планираме какво ще се случи с нея – може да се наложи всичко на летищата. Ето и пример на подобни важни услуги, които е добре да присъстват:

1. aircraft ramp and cargo handling services
2. airport landing and parking fees
3. catering for crew and pax
4. flight brief
5. hotel accomodation
6. crew transportation
7. flight supervision

За кого е подходящ този транспорт?

Такъв тип транспорт и товарни превози са подходящи за стока, която трябва да стигне „до другия край на света“, да мине през океани, пустини и т.н. Също така, този транспорт е доста подходящ за превоз на тежкотоварна военна техника, като танкове например, тъй като извозването им по други начини е наистина работа за Том Круз и Мисията невъзможна. Няма смисъл да го използвате обаче, ако изпращате стока до страна в ЕС или такава, която няма да пресича океан. За целта спокойно може да използвате автомобилен транспорт.

Но да се върнем на въздушния транспорт. Той безспорно е най-сигурният начин за превоз. Особено подходящ е за тежки товари. Никой не може да открадне гореспоменатия танк, докато той лети на 7000 метра височина. В самолета са единствено пилотите, което Ви гарантира известна доза спокойствие.

Ако стоката Ви е скъпа, препоръчително е да си направите карго застраховка. Тя се предлага от почти всички компании за застраховане в България и цените не са никак високи, в сравнение със сигурността, която получавате на 100%.

След всичко казано… предстои изборът Ви на фирма, която ще се справи с цялостната организация по пътуването. Безспорно лидер в бранша е Фламинго Шипинг – flamingo-shipping.com. Изключителни професионалисти, които работят изцяло за клиента – след подробна консултация с Вас, ще изберат най-подходящия за нуждите Ви вид транспорт. Те предлагат гореспоменатите услуги и работят с почти всички фирми, които сключват карго застраховка. Тяхната работа е да организират процеса до последния детайл – от началото до края на превоза и определено се справят с тази нелека задача. Това е една от малкото фирми, които се занимават с транспорт на опасни материали и такива, които са забранени в стандартни полети по въздух и за които се използват специални самолети.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg