Невъзможният двигател – абсолютно възможен

0

Вече се пренесохме в ново измерение! Човек, направил едно малко откритие за себе си, отново създаде едно голямо откритие за човечеството… опс, то там беше с крачките. Няма значение! Учени потвърдиха, че „невъзможният“ двигател, базиран на електромагнитните вълни EmDrive, с който ние бихме стигнали до Луната за 4 часа, вече е възможен. Когато невъзможното става възможно, когато пътят до спътника на Земята и пътят до морето са с еднаква продължителност – тогава имаме напредък!

Двигателят е измислен преди повече от 15 години във Великобритания от британеца Роджър Шойер. Всъщност, на пръв поглед този двигател нарушава закона за изхвърляне на импулса, което караше учените да го смятат за глупава идея. Днес обаче, 15 години по-късно, когато НАСА и китайците направиха редица опити се знае, че невъзможният двигател е абсолютно възможен!

двигател emdriveС новото откритие хората от земята ще могат да отидат до най-близката звезда до нашата „Алфа Кентавър“ със скорост не както до този момент – няколко хиляди години, ами за около 100 години. Пътят до Марс е 2 месеца и 1 седмица, а до Плутон – 18 месеца. Колко време чакахме да отидем до Плутон? Сега се оказа, че е елементарно, че може да стане много по-лесно, но кой да му вярва на онзи британец. Всъщност, човечеството едва ли някога ще се научи да слуша лудите, да проверява думите, изречени от онези хора, които наистина имат нова идея.

Дано всичко това е истина, защото Шойер обещава скоро да публикува нови резултати за неговият „невъзможен“ двигател – резултати, потвърждаващи безупречната работа на изобретението. Все още учените нямат идея как това се случва, може би и това ще ни накара да не използваме този метод още дълго време. Това е загуба за човечеството, но всъщност както хората нямат вяра в Бог, защото не го виждат и докосват, така нямат вяра и в доказаният метод, защото просто нямат обяснение за него – не го виждат и докосват.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg