Ердоган и Натаняху – в най-добра спортна форма

0

13-те световни лидери, които са в най-добра спортна форма в момента, избра и публикува на своите страници американското списание „Хелт фитнес революшън“ (Health Fitness Revolution). Списанието не е подредило в класация едни от най-влиятелните мъже в света, а техните имена са изброени на страниците, заради добрата форма, в която се намират.

Съвсем нормално е сред тези 13 да попаднат президентите на САЩ – Барак Обама и на Русия – Владимир Путин, които поддържат много добра спортна форма и това е световно известен факт. По-любопитно обаче е, че сред избраните 13 попадат президентите на Турция Тайип Ердоган и на Мексико – Енрике Пеня Нието, за чиито навици не се знае много. Освен тях, списанието е оценило като лидери с най-добра спортна форма също краля на Испания Фелипе Шести, премиера на Сингапур Ли Сян Лун и израелския премиер Бенямин Нетаняху. Сред останалите имена в списъка попадат също бивши правителствени и държавни ръководители.

Списание „Хелт фитнес революшън“ не прави подредба и уточнява, че добрата спортна форма се състои от няколко различни елемента. Лидерите на света, които са намерили място в списъка не само спортуват и водят здравословен начин на живот, но дават положителен пример на останалите. Заради своята лидерска роля, всички те насърчават здравословни навици както у своите избиратели, така и у сънародниците си като цяло, което е много важно, смятат редакторите на списанието.

При съставянето на списъка с лидерите в най-добра спортна форма, са взети предвид много фактори като: нивото на тяхната спортна форма; възрастта и здравословното им състояние; справянето с евентуални здравословни проблеми, които са имали; хранителните им навици, както и конкретната им ангажираност за насърчаване на здравословния начин на живот в техните страни.

Данните на Световната здравна организация и проучванията на най-влиятелните медии в света показват, че сред страните с най-здравословен живот попадат Исландия Япония, Швеция, Финландия, Нова Зеландия и други.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg