Да кажем „НЕ на рака“, да подкрепим децата, чийто живот е бил докоснат от левкемия

0

Преди 14 години животите на децата с левкемия от цял свят бяха скучни и тихи. Те се чудеха защо не са имали специална седмица. Така че, започнаха да работят и решиха, че всяка година последната седмица на май ще бъде седмица, изпълнена със смях, събития, фестивали. И новината бе разпратена на целия свят, за да могат да се включат деца с левкемия от цял свят.

С течение на времето Международната седмица за деца с левкемия е била призната от почти 70 страни. Децата с левкемия от цял свят дойдоха в Турция, прекараха много хубаво време, забравиха своите болки по време на лечението и си спомниха, че все още са деца. Те се подкрепяха помежду си и показаха на всички, че левкемията е лечимо заболяване. От този ден Международната седмица за деца с левкемия бе чествана с цветни събития.

leukemia, левкемия, Турция

Фондацията LÖSEV за деца с левкемия се подготвя да отпразнува 14-та Международна седмица за деца с левкемия с много цветни събития. Седмицата от  30 май до 5 юни ще е обгърната от много доброволци, фондации и, разбира се деца – не само от Турция, но и от целия свят. Очаква се милиони хора да кажат „НЕ на рака“ и да подкрепят ИСТИНСКИТЕ ГЕРОИ, чийто живот е бил докоснат от рака.

18 деца и техните майки от 18 страни ще се присъединят към тържествата в Турция, за да покажат на света, че не са сами в тази борба! Участващи страни в 14-та Международна седмица на деца с левкемия:
ЙОРДАНИЯ, УКРАЙНА, БОСНА и ХЕРЦЕГОВИНА, СЛОВАКИЯ, РУСИЯ, КИТАЙ, ХЪРВАТИЯ, ЛИТВА, БЪЛГАРИЯ, КОСТА РИКА, КИРГИЗСТАН, СИНГАПУР, ГРУЗИЯ, ЛАТВИЯ, МАРОКО, СЪРБИЯ, КАЗАХСТАН.

Председателя на съвета на LÖSEV, детския онкохематолог – д-р Юстюн Езер, съобщава по повод 14-ата Международна седмица за деца с левкемия:

„Малкото дете, което си играе с радост, внезапно изпада в слабост, вдига температура и е откарано в болница. То тръгва по път, който отнема 3 години. Сега той е в друг свят, в битка, наречена левкемия, съвсем сам… Нещо повече, той губи косата си, има кървене и устойчивостта на тялото и имунната му система се сриват. Същите трудности се срещнат не само в нашата страна, но и по целия свят.“

leukemia, левкемия, Турция

Нека отменим рутинните си практики, амбициите да печелим пари или да получим власт за една седмица, в продължение на няколко дни или най-малко за няколко часа. Нека подкрепим децата по света, които споделят една и съща съдба и които се борят срещу левкемията. Нека се опитаме да разберем техните невинни светове – не забравяйте, че нашите деца също могат да имат левкемия и не трябва да ги оставяме сами. Те са истински герои, които казват „Би ли държал ръката ми?“, които имат малки смели сърца, борещи се срещу чудовището левкемия. Нека празнуваме тази седмица, която ще се организира за 14-и път, като „наша“ седмица, а не „тяхна“ и да празнуваме с много посетители. Очакваме с нетърпение цяла Турция да се присъедини към нашите събития на открито, салони и морски мероприятия.

leukemia, левкемия, ТурцияВсяка година Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ отбелязва Международната седмица за деца с левкемия. Тази година нашият герой Кристиян ще бъде част от този празник за победата над болестта. Пожелаваме му да се забавлява много и да намери нови приятели!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg