Китайците открили Америка 3 хиляди години преди Колумб (видео)

0

В САЩ изследователи са открили думи, написани на древен китайски език, които датират отпреди около 1300 г. пр.н.е. Което означава, че китайците могат да се похвалят, че са достигнали до Америка около 2800 години по-рано, отколкото го е направил Христофор Колумб.

china discovered AmericaНадписите на  древно-китайски език са били открити на територията на Petroglyph National Monument, който се намира на запад от Albuquerque в американския щат Ню Мексико. Територията, на която се намира паметникът, е около 30 квадратни метра, които се намират в отрязък от един километър, в който има стотици археологически обекти и около 25 хиляди изображения, издълбани върху скалите. Сред тях са били намерени надписи, които експертите смятат, че идват от ерата на китайската династия Shang, която упражнявала власт в Китай през ХVII-XI век пр.н.е. Това означава, че китайците са достигнали до Америка почти 2800 години преди Христофор Колумб.

Columb map routesИзследователите са успели да дешифрират някои от намерените надписи. Това се отнася за формата на иконите – живописните знаци, както и съдържанието им, които според експертите, са абсолютно оригинални и истински.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg