Google Maps за човешкото тяло (видео)

0

Инженери от Университета на Нов Южен Уелс, Австралия демонстрираха за първи път подобна технология в света, която ще позволи да бъдат провеждани изследвания на човешкото тяло, до ниво от една единствена клетка. Инструментът е снабден със същия алгоритъм, който се използва и за картите на Гугъл, позволяващи обектите да бъдат увеличавани. Новата технология ще помогне да разберем по-добре кои сме и ще помага на лекарите в ефективната борба с болестите.

За първи път има възможност да се надзърне дълбоко в човешкото тяло, дори да се наблюдава храненето на клетката. Това отваря напълно нови възможности за изследователите. Проектът бе обявен по време на среща на ортопедична асоциация в Лас Вегас по-рано тази седмица. Инженери от Университета на Нов Южен Уелс обясниха, че вече използват тази технология за изследване на остеоартрит – един от основните проблеми, които пречат на движението на старини.

С помощта на този инструмент, екипът от изследователи е в състояние да извършва наблюдения, които обикновено биха отнели 25 години, а те ще бъдат в състояние да го постигнат за не повече от няколко седмици. Благодарение на технологията, учените са наблюдавали как работят и оперират здрави клетки и тъкани в човешко бедро. Технологията е базирана на модерен електронен микроскоп, който първоначално е бил проектиран и предоставен на медиците да го използват, за да гледат силициеви пластини.

Друг екип от изследователи проверява дали ще бъдат в състояние, с помощта на това устройство, да проучват невронните връзки в мозъка на мишки. Потенциалът е огромен! Изследователите са обнадеждени, че може би скоро ще могат да преминават по този начин през човешкия стомах или през очите. Иновативната технология е впечатляваща и предоставя много нови възможности. Бъдещето обещава да бъде невероятно!

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg