Цветелина: Обичам да летя не само със самолет, а и в мислите си

0

Цветелинапопфолк и фолклорен изпълнител

Първият ми полет беше като дете. Не си спомням на колко години точно бях, но със сигурност преди 7 или 8-годишна възраст. Пътувахме с леля ми от Варна за София. Беше много вълнуващо. Леля ми разказва, че съм си ударила лошо пръста в самолета и се е надул, но аз нямам такъв спомен. За нея е било кошмар, а аз си спомням пухкавите облаци, които ми изглеждаха като пухени завивки и ми се искаше да се потопя в тях. Беше истинско приключение.

Цветелина

Друг самолетен полет, който няма да забравя е едно пътуване до Канада. Имах турне там. Пътувах сама, защото на другите не им дадоха виза. Това е доста дълъг полет, както знаете. 12 часа в облаците. Изпитах нещо доста странно. Почувствах се толкова близо до Бог и до себе си. Животът ми премина като на лента. След този полет, определено бях по-осъзната и знаех какво искам и на къде да продължа. Беше едно мистично пътуване.

Обичам да летя, не само със самолет, а и в мислите си. В самолет се чувствам като у дома си. Когато синът ми беше малък ми казваше: „Мамо, ти ми приличаш на птица.“ Може би не е случайно това, че имам доста стихове за птиците. Обожавам ги.

Цветелина, полет, самолет, стихове

Полетът е свобода. Самолетите ми дават точно това усещане. Преминаване на граници и пространства, не само като километри, но и в нас самите.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg