Ползваме Google maps вече и без интернет

0

Откакто услугата Google Maps е налична, тя е една от най-предпочитаните за потребителите от целия свят, които искат да се ориентират бързо и правилно до всяко място в света. Данните показват, че повече от 1 милиард души по целия свят, ползват Google Maps всеки месец. Самата услуга е достъпна в близо 200 страни.

Google Maps вече и в офлайн режимЗа да отговори на голямото търсене и интересът, Google направи подобрение и услугата вече е налична в офлайн режим. При него може да се прави преглед на карти, на навигация, както и да се търси в приложението Maps.

От вчера то е достъпно за всички потребителите на Android по света, а много скоро с тази привилегия ще се сдобият и ползващите iOS.

Тази новост в услугата е изключително удобна, защото дава възможност на всеки потребител да гледа детайлни карти, да намери точен адрес, да състави маршрут и да направи всякаква друга подобна справка, без да е необходимо за целта да има достъп до интернет.

Разбира се, за да стане възможно всичко това и картите да се ползват в офлайн режим, е необходимо преди това те да бъдат заредени на самия телефон. Това става като се изтегли планът на конкретния район, който ни интересува. И тъй като се предполага, че паметта на телефоните е по-ограничена, за да се икономиса пространство, приложението е разработено така, че да няма снимки, а да се показват имената, работното време, телефонният номер на търсеното място, както и неговий рейтинг, обозначен със звездички.

Google Maps вече и в офлайн режимДруг важен елемент за навигацията е времето на пристигане, което в случаите на ползване при офлайн режим, ще се пресмята приблизително. За база ще се използва статистиката за трафика и задръстванията в този пътен участък.

От Google уточняват, че ако на съответното устройство има заредени карти, услугата Maps автоматично ще минава в офлайн режим, н случаите на необходимост. Веднага след като интернет връзката се стабилизира, данните ще се актуализират от системата и към тях ще се добавя всичката налична информация за задръствания и интензивност на трафика по пътищата.

Google Maps вече и в офлайн режимЗа момента пешеходната навигация не е налична в офлайн режим, но се планира за в бъдеще и тя да бъде на разположение на потребителите.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg