Какво да облека днес или модерни с въображение

0

Мнозина от жените, чието всекидневие е забързано, често изпадат в стресова ситуация сутрин пред гардероба, когато Вашето въображение все още спи, а въпросът „Какво да облека днес?“ изнервя деня още от началото му. Често поглеждаме към купищата дрехи, повечето от които или не ни пасват като кройка или цвят, или са трудно съчетаващи се помежду си. В крайна сметка обикновено залагаме на вечното черно и по-специално на класическия черен панталон в неговите многобройни вариации. Понякога залитането стига до там, че черните панталони стават преобладаваща част от гардероба и всяка сутрин неизбежно посягаме към тях, като лесна и бърза за комбиниране дреха. Някои наричат това „Синдром на черния панталон“ и той наистина може да ни хвърли в отчаяние, когато един ден си дадем сметка, че се обличаме еднообразно и скучно. Не оставяйте този синдром да Ви завладее, а отделете време за промяна.

Излезте от рутината и си подарете нещо супер актуално – панталон или пола, без значение. Внимателно прегледайте наличните дрехи в гардероба си (през почивните дни) и пред огледалото преценете възможните комбинации. Поканете приятелка за второ мнение. Най-добре е да преглътнете и да се разделите с голяма част от черните панталони.Експериментирайте с визиите, дори само като прибавите някой необичаен за вас досега аксесоар. Ако допуснете грешка, винаги може да се „поправите” на следващия ден. Когато на спокойствие сте обмислили комбинациите, през седмицата лесно ще се справяте сутрин и ще си спестите стрес и нерви. Така обличането за работа ще се превърне за вас в един зареждащ сутрешен ритуал.

мода, какво да облека

Всъщност, дори и по други поводи, когато бързаме за работа, среща или просто за парти, често ни връхлита съмнението, че няма какво да облечем, за да сме достатъчно стилни. Все пак стилът зависи преди всичко от собствената ви индивидуалност, но преди всичко е важно да се чувствате добре и самоуверени. Ето някои малки трикове, които могат да смъкнат напрежението в такива моменти.

Връхната дреха, съобразена с последните модни тенденции, със сигурност е най-бързия и лесен начин да придадете стилен завършек на тоалета си. Едно огромно палто в ярък (но подхождащ ви цвят) ще ви направи стилни и модерни за минута. Освен на палто може да заложите на атрактивно спортно яке или широка жилетка, дори върху копринена дълга рокля.Пуснете фантазията си да работи, когато се обличате. Забелязали ли сте как моделите от списанията носят дрехите си, понякога дори по доста странен начин. Навийте ръкава на якето, или пък крачола на панталона, небрежно вдигнете яката на ризата. Това са малки детайли, но те биха могли да оформят визията Ви. Добавете някакво голямо и предизвикателно бижу. Не е задължително да бъде от гардероба на баба ви или нещо, което сте купили преди десет години. Просто се снабдете с поне едно изразително колие и ще подчертаете своята индивидуалност за секунда.

какво да облека, грим, въображение

В свободното си време се погрижете и си оформете 4-5 визии за специални случаи – за важна среща, за ТВ гостуване, за тържеството на децата, за парти с приятели. Подберете нещата и евентуално си ги запишете или ги снимайте с фотоапарат. Това ще ви е от изключителна полза в моментите, когато нямате секунда за обмисляне. Не експериментирайте единствено с макиажа. Заложете на изпробвани цветове и качествени марки. Една добре нанесена пудра, лесна и бърза за нанасяне спирала и съблазняващо червило ще ви спести неприятности и ще ви създаде нужното настроение.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg