Google Maps дава данни за задръствания и опашките

0

Към червения маркер на Google Maps вече има прецизни данни за трафика, опашките и задръстванията и изобщо за най-натоварените работни моменти на обществени места като заведения, например. Хората, създали услугата са категорични, че инфото за часовете, когато едно място не си струва да бъде посещавано, ще се добавя за милиони световни локации. Скоро Google разшири данните за задръстванията в много градове в Русия. Интернет гигантът увеличи и улиците, за които се публикува информация за скоростта на движение на автомобили и камиони и за натовареността на трафика.

Междувременно Google добави и български сред двайсетте нови езика към визуалния преводач на текстове, заснети с камерата на смартфон или таблет.

Google TranslateСамото приложение работи с над 27 езика, вече и на родния за българите език. За използването на визуалния преводач трябва само да се заснеме със смартфона надпис, меню или табела. Веднага следва превод на текста в реално време на език, избран от потребителя и то без да е нужна вързка с интернет.

„Над 50 на сто от интернет съдържанието е на английски, но едва всеки пети в света говори този език“,

сподели мениджърът на „Гугъл преводач“ Барак Туровски.

„Актуализацията днес разбива на пух и прах още няколко езикови прегради с една цел – да бъдем в помощ на хората за по-лесната им комуникация и за по-бързото откриване на информацията, която ги интересува“, допълва оке Туровски.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg