Веселин Маринов: Възхищавам се на военните пилоти. Това е мъжка, но и романтична професия

0

С Веселин Маринов си поговорихме за първия му полет със самолет и отношението му към авиацията – нещо, което за първи път споделя публично. Негова песен е и в ТOP 10 на видеоклиповете със самолети на сайта check.bg.

Веселин МариновГ-н Маринов, спомняте ли си първия Ви полет със самолет?

– За първи път се качих на самолет през далечната 1981 година, когато кандидатствах в Българската държавна консерватория. Връщането ми от изпитите към дома беше със самолет. Няма да го забравя никога. Полетът беше от София до Горна Оряховица. Спомням си как самолетът летеше над облаците и се виждаше само един връх на Стара планина. Баща ми ме чакаше с „Москвич“-а и ме закара в Полски Тръмбеш.

Имали ли сте опасни преживявания по време на полет, попадал ли е на турбуленции някой от самолетите, с които сте летели?

– Да, един или два пъти, беше много тежко. Преди много години пътувах от Дюселдорф до Канарските острови, тогава работих в Германия. В Тенерифе вилняла страхотна буря, преди да кацнем. Заварихме всичко оголено, покривите бяха разхвърляни на метри от къщите. Нашият самолет беше огромен и затова бяхме единствените, които летяха във въпросната вечер. Беше страшен ад, зловещо. Имам и други по-леки спомени. Всеки е преживял, сигурно подобни неща, но това, което беше от Германия към Канарските острови, няма да го забравя никога.

Веселин МариновПочитател ли сте на авиацията? Имате дори песен, чийто видеоклип е сниман на Летище София…

– Да, така е! Всяко момче мечтаеше едно време да бъде летец. Винаги съм се възхищавал на летците и то на военните пилоти. Много е романтично, много мъжка професия е това. Аз лично никога не съм мечтал да стана летец.

Има ли дестинация, която искате да покорите със самолет?

– Не съм привърженик на дългите дестинации, не ми понасят. Пътувал съм няколко пъти до Канада и САЩ, но след това дни наред не бях в кондиция. Пътувал съм с директен полет до Дубай, до Сейшелите. За съжаление не съм имал възможност да пътувам в луксозните класи и с най-елитните авиокомпании. Мои приятели са ми казвали, че наистина не се усеща нищо, когато летиш с тях.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg