Откритата черна кутия от самолета на Germanwings е повредена, изследват я в Париж (снимки)

0

Откритата снощи черна кутия от злополучния самолет на Germanwings, разбил се в Алпите е изпратена за щателна експертиза в столицата на Франция – Париж, защото е повредена, съобщиха от разследването на инцидента. Именно това е устройството, което съдържа всички разговори в кабината на пилотите. Продължава издирването на втората „черна кутия„. Самописецът е регистрирал всички данни за полета на фаталния Еърбъс А320 по дестинацята Барселона – Дюселдорф.

Трима министри от Испания, Германия и Франция прелетяха с хеликоптер над мястото, на което се е разбил пътническият лайнер със 150 души на борда.

Първият дипломат на Берлин Франк Валтер Щайнмайер заяви, че на този етап причините, довели до жестоката катастрофа не са ясни.

„Видяхме потресаващи сцени, които могат да предизвикат само ужас. Трагедията е страшна“,

каза Щайнмайер на пресконференцията в градцето Сен лез Алп след въздушния оглед.

„Видяното от нас от въздуха предизвиква шок“,

добави транспортният министър на Германия Александър Добринт, а неговата испанска колежка Ана Пастор не скри, че е „потресена от видяното“.

самолет на Germanwings се разби в АлпитеНа вертолета, с който е направен огледът са пътували още вътрешният министър на Франция Бернар Казньов и екоминистърът Сеголен Роаял, които увериха, че ще направят всичко възможно роднините на жертвите да бъдат настанени в близките населени места.

Днес мястото на авиоинцидента, който е на 100 километра северно от Ница ще посетят лидерите на трите почернени страни – канцлерът Ангела Меркел, държавният глава Франсоа Оланд и премиерът Мариано Рахой.

В най-близкото населено място Сен лез Алп е организиран щаб на разследващите операцията. В културния център на селото е сформиран траурен кът, в който горят свещи, а до флаговете на трите държави има траурни венци, има и книга за съболезнования.

Три са вероятните версии, по които работят разследващите – техническа грешка, внезапна декомпресия и не на последно място – терористичен акт, който е един от малко вероятните сценарии, според вътрешния френски министър Бернар Казньов. Пилотска грешка е също вероятна причина за авиокатастрофата. Управляващите пътническия лайнер е възможно да са подали команда режим на спускане на самолета или загуба на скорост, а по-късно да не са успели да го върнат в нормално състояние. Според разследващите има вероятност пилотите да са били толкова концентрирани в задачата си да смъкнат до 3050 метра машината, че да не са успели да осъзнаят колко близо са били до острите върхове, след което е станало изключително късно.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg