IBM се предаде на Китай

0

ibm chinaIBM, както и много други западни компании в областта на ИТ технологиите, за които наскоро писахме, беше под натиск от страна на Китай. Компанията обаче реши, че ще сподели с китайските компании своите технологии, както и активно ще съдейства за изграждането на местната ИТ индустрия.

IBM е една от компаниите, които са с най-силно присъствие в Китай. Чрез новата политика, Пекин се опитва да принуди западните корпорации да продават не само своите продукти в Китай, но също така и да спомогнат за изграждане на местната промишленост.

ibm china„Ако сте страна като Китай, с 1,3 милиарда души, ще ви е необходима собствена ИТ индустрия. Мисля, че някои от компаниите могат да бъдат уплашени от перспективата да разкрият корпоративните си тайни. Но ние в IBM смятаме това за една чудесна възможност“,

казва Вирджиния Ромети от IBM.

Изявлението, направено от Ромети, е един от най-ясните сигнали, изпратени от голям концерн. Американските компании все повече се стремят да си сътрудничат с китайски предприятия, след като китайското правителство въведе регулации, с които става все по-трудна работата на западните компании. Пекин упражнява натиск в посока използване на техни собствени технологии.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg