Пътен знак за Facebook въведоха в град в САЩ

0

Манията по социалните мрежи и най-вече по Facebook е завладяла целия свят. И ако си мислите, че само тук може да видите хора на всякаква възраст, които постоянно се снимат, публикуват своите мисли и местоположение, или проверяват публикациите на останалите потребители, грешите. На някои места в света, тази пристрастеност към социалните мрежи е достигнала такава степен, че местните власти са решили да вземат мерки. Такъв е случая с град Хейуърд, в американския щат Калифорния.

Пътни знаци за Facebook

Местната управа, съвсем отскоро, реши да въведе нови и наистина необичайни пътни знаци. Те не се срещат в нито един правилник за движение по пътищата, но идеята им е точно да въведат някакъв ред на улицата. Какви са всъщност тези знаци? Отговорът е кратък и ясен – предназначени са за потребителите на Facebook. И ако все още се чудите, ето ви пример: един от тези знаци е предупредителен и се отнася за пешеходците, които обновяват или проверяват Facebook, докато се движат по улицата. Друг подобен знак гласи: „Първо пресечи улицата, след това проверявай Facebook„. Според местни жители, има шанс тези нови пътни знаци да бъдат по-ефективни, тъй като в последно време всички хора използват социалната мрежа и съответно споменаването на Facebook привлича вниманието.

Забавен пътен знак за ограничение на скоросттаОсвен знаците, предназначени специално за Facebook, от местната администрация са направили и още няколко пътни знака, които са по-нестандартни в сравнение с обичайните, които сме свикнали да виждаме по улиците. Един от тях казва на шофьорите, че максималната скорост от 30 мили в час е ограничение, а не предположение. Друг знак гласи, че при каране по наклон трябва да се използват „очи, спирачки и мозък„.

Използвай очи, спирачка и мозък

Местните власти в град Хейуърд прибегнали до тази мярка и създали интересните пътни знаци, след като констатирали, че обикновените забранителни и предупредителни, вече не работят ефективно. Шофьорите и пешеходците до такава степен са свикнали с тях и те не привличат вниманието им, че са смятани за информационни или препоръчителни. За да се спре тази практика и да се принудят хората да изпълняват нормите за безопасност на пътя, предвидени в закона, от местната администрация решили да заменят старите знаци с нови, които обаче съдържат по-оригинални съобщения.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg