Най-добрият секс е в първите 4 години от връзката

0

Най-добрият секс двойките правят през първите четири години от тяхната връзка, след което влечението им един към друг намалява и те губят първоначалния силен интерес. Това показват данните от проучване, което е направено във Великобритания. В него са участвали 5000 души, а инициатор и организатор на това проучване е сайт за онлайн консултации относно човешките взаимоотношения.

Проведеното допитване е показало също, че само 50% от участвалите в него всъщност са доволни от своя сексуален живот и то само 5 години след началото на техните интимни връзки. Много голям е делът и на тези, които са били откровени и са признали, че всъщност са незадоволени в сексуален план. Такива са отговорите на 31% от мъжете и 18% от жените.

Най-добрият секс - през първите четири години от връзкатаРезултатът от това проучване изобщо не е изненада за сексуалните терапевти. Един от тях коментира получените данни с това, че във всяка връзка настъпва момент,  когато сексът започва да не бъде приоритет за двамата партньори. Причината е, че влияние оказват различни други фактори като например децата, кариерата, здравословното състояние и т.н. Всичко това несъмнено се отразява на либидото.

Статистика, изготвена от американски специалисти показва, че женените двойки правят секс средно по 58 пъти годишно. Освен това, в брачния секс е важно не само какво е количеството, но и качеството, тъй като то може да предизвика проблеми или конфликти между партньорите. Данните показват също, че 75% от браковете обикновено се разтрогват, ако някой от партньорите е изневерил на другия. И още нещо – бракът, сключен преди партньорите да имат навършени 25 години, е по-вероятно да завърши с развод.

Противно на всеобщото мнение, семействата, които имат деца са много по-застрашени от раздяла, отколкото тези, които нямат деца. Основната причина е, че появата на детето задължително увеличава стреса в семейството, а от там и напрежението между партньорите. Изследванията показват също, че 90% от двойките регистрират голям спад в сексуалната си активност, след като се роди първото им дете.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg