Посмъртно управление на Facebook профилите

0

Ако сте потребител на Facebook няма начин да не ви се е случвало да попаднете на профил на ваш близък или познат, който вече не е между живите. Ситуацията не е много приятна, макар че от друга страна профилът на починалия е място, където негови близки, приятели и познати да споделят своите спомени, както и общата си мъка от загубата.

За да решат донякъде проблема, който възниква при такива случаи, от социалната мрежа са решили, че съвсем скоро, потребителите на Facebook ще могат да завещават своите акаунти. Хората, които ще получат това завещание, ще имат правомощия само над част от профила на починалия собственик, след неговата смърт.

facebookНа този етап, това което правят от Facebook в случай на починал потребител, е че просто замразяват техните акаунти. Това се случва когато научат за смъртта им от съобщенията на техни приятели и близки, или пък ако профилът бъде докладван като собственост на починал човек.

С новата опция, която въвеждат от социалната мрежа, потребителите ще могат още докато са живи да упълномощят свои доверени лица, така че те да управляват профилите им след тяхната смърт. Предвидена е и още една възможност – за изтриване на акаунта, което ще става отново след като се потвърди, че човек наистина е починал, а освен това неговият избор трябва да е заявен предварително.

И понеже дори и най-близкият човек не би могъл да отговаря напълно за починалия, Facebook е предвидил тази възможност и е създал опцията за „посмъртно управление” на акаунти. Така лицето, на което е завещан профилът, ще може единствено да публикува информация за погребение или помен, да сменя профилната снимка и др.

Новата функция на социалната мрежа вече е налична за потребителите в САЩ, като се очаква скоро хората в останалите части на света също да се сдобият с тази възможност. Доколко обаче тя ще се наложи и дали потребителите наистина ще я използват, предстои да разберем.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg