Валентинка за Бойко Борисов

0

Даже не вярвам на тази пародия на чувства, в тези изкривени краски на любов и почит. Този ден – Денят на влюбените трябва да е тих, смирен и взаимно отдаден – всеки ден. Неробуващ на клишета и на католически вярвания, изродени по Е.Л. Джеймс в карнавал на фалшивостта и анонимната похот…

Г-н Премиер, тъй като обичате Америка, ще почета този ден специално във Ваша чест. Това е моята Валентинка към Вас!

Г-н Премиер, аз нямам нито какво да крия, нито какво да губя, защото съм била и си оставам честна пред себе си, пред приятелите си, пред света и пред Бог!

Г-н Премиер, народът Ви обича. И очевидно вярва във Вас, щом Ви гласува доверие. Народът няма как да Ви го каже, но аз ще се опитам да стигна до сърцето Ви…

Г-н Премиер, когато кръжахте над София, дали освен къщата си в кв. „Банкя“ видяхте хилядите достойни и почтени хора, които ровят в кофите и спят на минус 10 градуса по градските канавки? Видяхте ли десетките хиляди семейства, оцеляващи на ръба, мажещи филиите с маргарин и евтина лютеница?

А дали видяхте лицемерието, г-н Премиер? Лицемерието на политическата класа, на т.нар. елит, част от който сте и Вие?

Фалшиви социални мерки, популистки рестрикции към ромското, вече почти мнозинство. Брутално загробване с кредити на милиони невинни хора, които имат само едно единствено прегрешение – да са българи, да живеят в тази жалка и мизерна територийка, наречена България?

Осъзнавате ли г-н Премиер, че така наливате вода в мелничката на ДПС или това е очакван и търсен ефект? Мислите ли, че хората са толкова глупави и безпаметни или разчитате ракът, наречен оскотяване да е в достатъчно напреднал стадий до следващите избори…

Какво правите, г-н Борисов? Евтин PR?

Първо циганите, след това санирането, после самолетът… А хората мизерстват, хората Ви – Вашите анонимни гласоподаватели едвам оцеляват.

Животът им, г-н Премиер вече е свършил, отдавна… Живот на социални помощи и без перспектива за цели семейства, български семейства… Семейства, в които децата имат мечти, а родителите все още съзнание, което регистрира в реално време пълният блокаж на сърдечно-съдовата и мозъчната система на държавния апарат…

Колко ли боли, г-н Премиер, колко? Да осъзнаваш, че си жив труп като в кома, но без медицинска сестра, която да влива животоподдържащи системи. Без надежда, без светлина в тунела?!?

ЧЕСТИТ СВЕТИ ВАЛИНТИН, Г-Н ПРЕМИЕР!

НО! Днес е и Задушница, МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЮ, в случай че „Началникът“ не Ви го е казал…

На Задушница, в деня, в който почитаме мъртвите нека заедно запалим свещ за живите мъртъвци в тази държава!

Те Ви обичат, г-н Премиер! Не се съмнявайте!

Образователната ни система се погрижи да роди Макаренковски клишета. Погрижи се да осакати децата ни, родителите ни, да осакати нас, да осакати държавата безвъзвратно.

Изпращам Ви тази Валентинка, г-н Премиер, защо Вие направихте нещо изключително важно…

Вие бяхте прав за едно – „лошият човешки материал“… Не, че аз съм съгласна с това. Или поне тогава не бях… НО! Днес осъзнавам верността на думите Ви…

„Нощта ражда из мъртва утроба,
вековната злоба на роба…“

Нещо говорят ли Ви тези рими?

Робът, г-н Премиер. Робите все още живеят в това общество и те няма да изчезнат, докато ги има тираните – тези на белия кон… Тези с посланията, с перцето и с… измислената социалност!

А именно робското мислене на тази нация я прави „лош материал“…

Е, НАРОДЪТ ВИ ОБИЧА, Г-Н ПРЕМИЕР! Въпреки всичко, въпреки!.. Поне проявете доблест и не го унижавайте, не го заробвайте, не го загробвайте… Той Ви даде Втори шанс. Какво правите, за да го заслужите?

Хората не са просто електорални единици. Всеки един от тях си има своя житейска съдба, своя истина, свое верую, свои чувства, болки, емоции… Хората не са бездушни роботи, пускащи бюлетини в урните… Те не са просто клакьори в един евтин маскарад на суета, политиканстване и идеологическа вакханалия.

Това са хора, г-н Борисов. Това е Вашият „лош материал“. Той Ви обича по някаква причина. Обичайте го и Вие. Не се срамувайте от него! Защото този, който идва след него с тази образователна система, с тази култура, и с това разбиране за етническа толерантност, просто няма да Ви разбира /ментално и лингвистично/, както и Вие него.

П.П. Екатерина Анева – просто една жена, която е възпитана да казва истината

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg