Енрике Иглесиас на съд за плагиатство

0

Един от най-популярните изпълнители на нашето съвремие и любимец на жените Енрике Иглесиас, се е запътил към тежка съдебна битка за… плагиатство.

Енрике ИглесиасОказва се, че голямото признание и финансовата печалба, които той реализира за един от най-големите си хитове „Bailando“, всъщност не са съвсем заслужени. Или поне така твърдят двама автори на песни, според които Енрике Иглесиас е откраднал песента именно от тях. Двамата автори се казват Кристиан Ескути и Херман Шулц и те вече са завели дело за кражба на интелектуален труд срещу испанската звезда.

Според техните твърдения, двамата са написали песен със заглавие „Quiero Bailer Contigo“ през 2009 година. Три години по – късно, решили да изпратят своето парче на продуцент от компанията „Сони“. Никой обаче не се свързал с тях, за да им сподели мнението си и затова двамата решили, че най-вероятно тяхната песен или не е чута, или просто е била пренебрегната. И в тази заблуда двамата живели до 2014 година.

Тогава съвсем случайно чули песента „Bailando“ на Енрике Иглесиас, която бързо се превърна в световен хит. Двамата автори веднага разпознали в нея своята оригинална песен, която създали преди 5 години. Затова решили да заведат дело за плагиатство срещу звездата Иглесиас.

В съдебните документи, които са подготвили Кристиан Ескути и Херман Шулц, двамата посочват, че почти цялата песен е открадната от оригинала, който те са написали. Двамата посочват, че както припевът, така и основната мелодия, текстът и дори самият ритъм, са напълно еднакви с произведението, създадено от тях.

Това не е първото обвинение в плагиатство за латино звездата.

През 2003 година Енрике и неговият продуцент, също бяха обект на такива твърдения. Тогава обвинението дойде от Хенри Лоренсо Хейнс, който заяви, че бил нает през 2001 година от продуцента на певеца, за да напише няколко песни. Едната от тях намерила място в албума на Енрике Иглесиас. Според нейния автор обаче, никъде в диска не било посочено чие дело е песента „Remind Me“ и неговото име не било споменато на нито едно място на обложката.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg