Дрон засне как над 3000 бежанци стигнаха с лодки до Лесбос за броени часове (видео)

0

Над 3000 афганистански и сирийски бежанци стигнаха с лодки до гръцкия остров Лесбос и то само за броени часове. Ройтерс разпространи видео с дрон, който е заснел част от лодките и пристигналите щастливи мигранти. Според агенцията поне 430 хиляди мъже, жени и деца от началото на 2015 година са рискували живота си, като са се качили на гумени лодки, с които прекосяват Средиземно море, за да стигнат до Стария континент.

бежанци, Лесбос, дрон, лодки, мигранти

Пътят на по-голямата част от тях е през южната ни съседка Гърция. Само на 23 септември и то за 5 часа на остров Лесбос са дошли над 50 гумени лодки. На всеки един плавателен съд е имало по около 70 души. Цялото придвижване е заснето с безпилотен самолет с камера. Част от хората на лодките развили хипотермия от дългия път и ниските температури. На видеото, което може да видите и Вие по-долу с приближаването до бреговете мигранти от един от плавателните съдове – основно хора от Афганистан, показват знака на победата и се усмихват. Лодките, които стигат по европейското крайбрежие е доста по-голям от характерния и то за толкова кратко време. Очаква се съвсем скоро в тази част на Средиземно море да започнат силни бури, време, което ще направи доста рисково преминаването с гумени лодки.

бежанци, Лесбос, дрон, лодки, мигранти

Съвсем скоро в delo.bg Ви показахме как гръцка манекенка от близкото минало се натъкна на оцелял сирийски бежанец докато се гмуркала покрай семейната яхта край остров Кос. Вижте още веднъж покъртителната история в статията Манекенка спаси бежанец край остров Кос.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg