Лошите момчета във футбола

0

„Футболът не е балет“ – тази фраза я чуваме често, когато някой играч влезе свирепо в краката на свои противник, често се случва дадена кариера да приключи след едно по-бурно влизане в краката на даден играч. В съвременния футбол има футболисти, на които им се носи славата на лошите момче. Днес ще се опитам да ви представя някои от тях. Тези момчета наистина не си поплюват и да се играе срещу тях е рисковано. Ето ги и тях:

Пепе от Реал Мадрид – португалският централен защитник си изгради име на един от най-опасните и корави защитници в света. През гологлавия бранител се минава много трудно, а не един и два са случаите, в които някой футболист е отнесъл някой ритник в тялото само защото си е позволил да се надиграва с Пепе.

Фела

Маруан Фелайни от Манчестър Юнайтед – високият атакуващ халф с екстравагантната прическа наистина не си играе! В Юнайтед сме свикнали да има по един „питбул“, който да тича от единия до другия край на терена и да влиза като обезумял в краката на противниците си, след отказването на Пол Скоулс именно белгийският играч взе тази длъжност и вече респектира противниковите играчи.

Бартън

Джоуи Бартън от Бърнли – юношата на Евертън смени една дузина отбори и навсякъде бе гонен поради бурния си нрав, почти не минава седмица без Джоуи да направи някоя изцепка. Той е прекратил няколко кариери до момента и се смята за един от най-бруталните футболисти. Скандалите и интригите вървят ръка за ръка с таланта, който се постара да пропилее.

Найджъл де Йонг от Милан – холандският дефанзивен полузащитник е един от най-провокативните играчи през последните няколко години. Чистите, но остри като бръснач, шпагати, които прави, са довели до много травми и са пратили дузина играчи в лазарета за дълъг период от време. Найджъл е типичният дефанзивен полузащитник от едно време – същински питбул, който не позволява на противника да диша!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg