Лекари доказаха: Човек почина заради храна с ГМО

0

ГМО, доматиПървият случай на смърт на човек, след като е консумирал ГМО-храни! Лекари от мадридската болница Карлос ІІІ потвърдиха леталния изход на техен пациент, погълнал домати с генетично модифицирани организми. Анафилаксия е причината за смъртта на Хуан Педро Рамос. Той е ял червените зеленчуци с обилно съдържание на рибни гени. Именно те предизвикали смъртоносната и бурна алергична реакция, довела до фаталния изход.

Изненадващото твърдение на испанските медици идва след като е била извършена аутопсия на 31-годишния Хуан Рамос. Неговото здраве се влошило, след тежка алергична реакция, а всички медикаменти, които били използвани, за да бъде спасен болният, се оказали тотално неефективни. Експертният лекарски екип е категоричен, че нито един от колегите им не е успял да определи, че точно ГМО в доматите, изядени от починалия по време на обилен обяд, са предизвикали невижданата алергична реакция, довела до смъртта му.

ГМО, Хуан Рамос

Последната снимка на първия, починал от ГМО Хуан Рамос. 24 часа преди да настъпи смъртта му неговият съквартирант го е снимал в отлично здраве

Първият в света пациент, починал от доказано ГМО натрупване в организма, е бил чиновник в склад. Веднага след обедната почивка, по време на която хапнал домати Хуан Рамос се почувствал зле. По тялото на мъжа започнали да се появяват обриви, които били съпътствани с остър сърбеж, кръвното му рязко спаднало, получил и солиден оток на гърлото. Хуан приел антиалергичен медикамент, но въпреки това състоянието му продължило да се влошава. В болницата нито един медик не успял да установи точната причина за невижданата алергична реакция – оказало се, че не помагало нито една от терапиите, които му били приложени. След близо час лекарска борба със странната реакция на организма на Рамос, той починал.

ГМО, лекарски екип

Екипът, потвърдил първата в света смърт след консумация на ГМО – д-р Рафаел Перес-Сантамарина и колегите му от болница Карлос ІІІ в Мадрид

След редица анализи и тестове, медицинските експерти и патоанатомите най-сетне определили какво точно е предизвикало смъртта на 31-годишния испанец. В началото медиците се усъмнили, че е мощна реакция на тялото му към морска храна. Това бързо било отхвърлено, след като в последствие се установило, че Хуан ял единствено хамбургер с маруля, бекон и домати. Медиците се озадачили, след като открили, че червените зеленчуци в сандвича на Рамос били пълни с… рибни алергени. На всичкото отгоре същите алергени, характерни за рибните продукти имали „гени, резистентни на антибиотично лечение“. Именно те са попречили на левкоцитите в тялото на Хуан Рамос да спасят неговия живот.

„В самото начало предположихме, че в тялото му е попаднала храна, заразена с морски деликатеси или риба. Но когато направихме тест на доматите от сандвича му, резултатите показаха, че в тях има алергени, характерни основно за морските дарове. След извършените допълнителни анализи се установи, че доматите са истинският източник на алергените, убили Хуан Рамос“,

заяви д-р Рафаел Перес-Сантамарина от болница Карлос ІІІ в испанската столица.

ГМО, опитни плъховеДоста от досегашните опити с ГМО са доказвали развитие на туморни образувания и смърт при опитни плъхове.

Случат с Хуан Рамос е първата потвърдена категорично смърт на човешко същество, причинена единствено от ГМО. Всички досегашни изследвания на генномодифицираните организми потвърждават, че ГМО културите са изцяло безопасни за консумация от хора.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg