Екзекуторът на Осама бин Ладен ще бъде коментатор във Fox News

0

Роб О’Нийл e бивш морски тюлен, участвал в елитните специални части на САЩ, който се прочу с това, че застреля един от най-издирваните терористи в света Осама бин Ладен, сменя попрището и вече ще работи в телевизионния канал Fox News. Американският боец е наричан още екзекутора на бин Ладен – тогавашен лидер на терористичната организация„Ал Кайда”. Ако се чудите как точно един бивш военен ще се впише в новинарски телевизионен канал, ето и отговора.

Роб О'Нийл - екзекуторът на Осама бин ЛаденОт телевизията направиха специално изявление в което съобщиха, че Роб О’Нийл ще бъде коментатор и на него се разчита да дава експертна военна оценка и да прави анализ в рамките на някои новинарски емисии през деня, както и в най-гледаното време на телевизията. Висока оценка за Роб О’Нийл даде и Роджър Ейлс – изпълнителен директор на мрежата. Той го нарече американски герой, посветил живота си в служба на страната и защита на свободите на американските граждани. Телевизионният канал Fox News проявява интерес към бившия морски тюлен вече няколко години. През миналата година от медията бе заснет и документалния филм „Човекът, който уби Осама бин Ладен”, посветен на Роб О’Нийл.

Младият мъж, който е бивш военен от специалните части на САЩ е сред тюлените-отличници. Той е получил голямо признание и 52 военни награди, като сред тях има две сребърни звезди и четири бронзови звезди. За своята военна кариера е взел участие в повече от 400 бойни акции. Заради заслугите си е пенсиониран през 2012 г. на 36-годишна възраст, след общо 16 години служба – с четири години по-рано от предвиденото. Едва след като е вече пенсионер, Роб О’Нийл проговаря за своята работа, тъй като е предизвикан заради загубените привилегии от по-ранното си пенсиониране.

В интервю, което дал за списание „Ескуайър“ през 2013 г., той разказал без да посочва тогава името си, че от армията направили предложение да му намерят работа като доставчик на бира, но вместо това, бившият тюлен станал мотивационен лектор. Роб О’Нийл дава яснота и на цялата история, свързана с операцията, която бе проведена срещу обявения за терорист №1 Осама бин Ладен. Това се случва, въпреки предупреждение от страна на контраадмирал Брайън Лоузи към специалните части – да не нарушават съществуващите правила за секретност, публикувайки свои мемоари или когато общуват с медиите. Бащата на Роб твърди, че неговият син е бил един от общо 23-ма морски тюлени, които са участвали в операцията срещу лидера на „Ал Кайда”, но последен го е видял жив и е успял да го простреля 3 пъти.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg