Детска супергрупа с песен в подкрепа на деца с рак

0

Някои от най-известните деца-певци в YouTube са формирали супергрупа, за да повишат осведомеността за рака при децата. А най-хубавото? Всички деца по света са поканени да се присъединят! Инициативата стартира на сайта child4child.com, където децата могат да пеят и записват припева на песента, която ще бъде разпространена на 15-ти февруари 2016 г. – Международният ден на децата, болни от рак. Песента „We Are One“ („Ние сме едно“) е създадена от Кристоф Бек, композиторът на хита на Дисни „Frozen“.

Childhood Cancer International (CCI) е Международна конфедерация на 180 организации на родители на деца болни от рак от 90 страни. На 11-ти януари те стартираха www.child4child.com, първата глобална инициатива, в която всички членове на CCI обединяват усилията си, за да се повиши информираността за проблемите, които срещат децата с рак и техните семейства. От 250 000 деца, които са диагностицирани с рак всяка година, около 90 000 ще загубят живота си заради това заболяване. Това прави рака причина номер едно от незаразните болести за смъртност при децата по цял свят. Сега организацията си партнира с някои от най- талантливите деца-певци в YouTube. Много от тях са известни със своите изяви на талант в предавания като Америка, Австралия и Великобритания търси талант и The Voice Kids. Техните изпълнения заедно са достигнали над 300 милиона гледания в YouTube.

Новата песен „We Are One“ е написана от международно признатия композитор Кристоф Бек, най-известен със създаването си на хита на Дисни “Frozen”.

„Композирал съм партитурите на над сто филма, включително и холивудски блокбастъри като The Hangover, Ant-Man, и The Peanuts Movie. Но това безспорно е една от моите най-трудни задачи. За щастие имах дъщеря ми Софи на моя страна, тя е талантлив, изпреварил възрастта си музикант, автор на песни, които пише за себе си. Помогна ни и текстописецът Дейвид Голдсмит, който написа невероятно вдъхновяващ и красив текст. Тримата работихме по песента заедно и аз съм изключително доволен от резултатите“,

казва Кристоф Бек.

Децата са поканени да пеят и записват припева на песента на интернет страницата child4child.com, която започна на 11 януари. Един месец по-късно, на 15 февруари – Международния ден на децата, болни от рак, песента ще бъде пусната на музикални стрийминг платформи като Spotify и iTunes. Припевът на песента ще съдържа всички гласове, записани на сайта.

„С песента „We Are One“ ние искаме да почетем всички деца по света, особено тези в смелата им битка срещу рака“,

казва Кармен Осте, сегашният председател на CCI и майка на сървайвър.

Детски посланици на кампанията са Алекса Къртис (победител във Voice Kids Австралия за 2014 г., Ливи Щубенраух (гласът на Ана във „Frozen“ на Дисни), Роби Фирмин (Великобритания търси талант) и Аралин О’Нийл (Америка търси талант).

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg