65-годишна американка прекосява пеша САЩ, за да се бори със затлъстяването

0

Даяна НаядАко сте ценител на предизвикателствата, със сигурност ще оцените по достойнство едно от тях, което предстои да поеме 65-годишната американка Даяна Наяд. Съвсем наскоро дамата успя да преплува успешно разстоянието между Куба и Флорида, а сега има нова идея – иска да прекоси пеша Съединените щати. Освен, че по този начин ще предостави на себе си ново и интересно предизвикателство, Даяна иска да предизвика и друг, много по-значим ефект. Нейното намерение е да привлече вниманието на хората и институциите в САЩ във връзка с масовото затлъстяване в страната и многото рискове за здравето, които произхождат от това.

Даяна Наяд, Бони СтолЗа своето ново предизвикателство, Даяна Наяд има съмишленичка – това е нейната приятелка Бони Стол. Двете заедно се готвят да изпълнят това екстремно изпитание, което са планирали за лятото на следващата година. Намерението на двете жени е да започнат своя преход от тихоокеанското крайбрежие на САЩ и пеша да достигнат до атлантическия бряг. По време на пешеходния преход, двете ще се опитват да привличат и нови съмишленици на идеята, които да ги придружат в пътя им по-нататък. Целта на жените е да покажат на своите сънародници, че ходенето пеша е не само приятно, а и много полезно. Те дори стигат в амбицията си още по-далеч – искат да превърнат Щатите в страна на пешеходците. Даяна и Бони са категорични, че по-честото ходене пеша може да реши изключително много здравословни проблеми на американците.

Разходката след вечеря, отиването на работа пеша или ходенето до ресторант без автомобил, ще доведе до намаление в броя на децата, които са болни от диабет, както и на всички хора, които имат сърдечносъдови заболявания. Данните в САЩ са стряскащи по отношение на затлъстяването. Те показват, че над една трета от всички възрастни хора в страната страдат от затлъстяване. А то на свой ред е един от основните рискове, водещи до развитието на диабет, сърдечносъдови и други заболявания.

Авантюристката Даяна Наяд, която си е поставила за цел да започне борба със затлъстяването в САЩ, вече е известна със своите предизвикателства. През септември 2013 г., тя стана първата жена, която е преплувала разстоянието от 150 километра между Куба до Флорида, без да бъде защитена в клетка от нападения на акули.

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg