Мъж лежа близо 40 години в затвора без вина

0

Съдебна грешка е причината 70-годишният Джоузеф Следж да прекара близо 40 години зад решетките за убийство, което изобщо не е извършил. Съдът в Уайтвил /Северна Каролина/ с постановление от вчера е разпоредил Джоузеф Следж незабавно да бъде пуснат на свобода. Интересен остава въпросът има ли изобщо начин да бъде компенсиран американският гражданин за 40-те пропилени години от живота му.

Затворническата хроника от САЩ продължава със случая на Сам Джийн Харис. Мъжът избягал от килията си в затвора преди почти 35 години. Харис е бил открит и вкаран в ареста от полицаи в малък град в американския щат Юта. Сам Джийн Харис не бил доволен от дадената му 4-годишна присъда за кражба и „скъсал“ със затвора още миналия век – през далечната 1980 година.

За времето до днес мъжът е сменял името си поне десет пъти, местейки се от град на град. В последно време живеел сам в град Уелингтън именно в щата Юта. Чист късмет или опитност на полицията – преценете сами. На Сам Джийн Харис му предстои среща със съда в Мисисипи, който ще реши какво наказание да му бъде наложено. Остават принципни въпроси към полицейските власти, които трябва да отговорят какви са причините Харис да не бъде разкрит толкова много години.

При друг случай в мексиканския град Гуадалахара е бил заловен и арестуван 81-годишен гражданин на САЩ, който е издирван от властите цели четири десетилетия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg