Хакер открадна песните от предстоящия албум на Мадона

0

Израелската полиция залови компютърен специалист по подозрение, че е откраднал демоварианти на песните от новия албум на кралицата на поп музиката Мадона. Предполага се, че хакерът е проникнал в компютърните данни на лап топа на звездата и е копирал всичките нови композиции, които все още се обработват. Властите твърдят, че крадецът на интелектуален труд е продал парчетата от очаквания албум „Rebel Heart“ в интернет.

МадонаОказа се, че задържаният мъж е заподозрян в кражбата на авторски произведения на много световноизвестни звезди. Полицията в Израел отказва да обяви кои са жертвите на пиратството. 39-годишният хакер е в ареста след разследване, продължило една седмица. То е извършено от професионални частни детективи съвместно със служители от отдела за киберпрестъпност на специалните служби в Тел Авив Lahav 433.

Според Lahav 433, задържаният е хакнал личните компютри и на няколко известни света на музиката композитори и е откраднал както вече тиражирани, така и неиздавани продукти. Целта на виртуалната кражба била онлайн продажба. Демовариантите на песните от така очаквания нов диск на Мадона „Rebel Heart“ излязоха в пиратски сайтове още преди Коледа.

Тогава звездата на популярната музика призова своите фенове да не слушат необработени песните й. В края на 2014 г. Мадона лично качи в глобалната мрежа шест от своите нови композиции. Това се случи доста преди очакваната дата за излизане на албума през март.

Същата участ сполетя и Бьорк, която беше принудена да издаде албума си два месеца по-рано от предвиденото заради същия проблем.

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg