Бебета сови си направиха фотосесия с GoPro на поляна във Флорида

0

Две малки сови си организираха пищна фото сесия с камера GoPro в тревата в двора на известна фотографка. Това се случи в Кейп Корал, Флорида. Малките светлооки птици позираха сами и съвсем професионално пред обектива на Мегън Лорънс, която запечатва моменти от живота на дивите животни и птици.

39-годишната фотографка е видяла двете малки сови и е решила да ги примами по нестандартен начин, за да ги снима отблизо. Мегън е проучила, че всеки ден по едно и също време ти излизат от дупките, в които живеят наблизо и идват в двора й.

Изобретателната Мегън поставила новата си GoPro камера в средата на поляната и започнала да чака. Не след дълго двете малки сови пристигнали и започнали да проучват мини апаратчето. Освен че позирали професионално, реакциите им очаровали приятно собственичката на апарата.

пещерни совиСнимките показват как симпатичните пернати позират ококорени пред обектива, пускайки полу усмивки с отворените си човки.

„Намерението ми беше просто да заснема кратко видео за живота на двете сови, но когато видях как се забавляват и се чудят какво е това в тревата, идеята ми се преобърна на 180 градуса и просто оставих нещата да се случват. Ето и резултатът!“ – казва ентусиазираната Мегън.

Лорънс продължава разказа си за уникалната случка с усмивка: „Совите кълвяха камерата, побутваха я от време на време и дори кимаха одобрително с глави! Толкова ми бяха забавни с тяхното естествено поведение.“

пещерни совиПернатите приятели са от вида пещерни или подземни сови, които достигат не повече от 30 см. височина. Това са птици от рода Кукумявки, част от семейство Совови. Местообитанието им е Северна и Южна Америка. Името им произлиза от мястото, където живеят – в дупки в земята.

През последните няколко години Лорънс, която е от Торонто, щата Онтарио следи местообитанята на колониите пещерни сови във Флорида.

Фотографката признава, че обича снимки, които показват отношенията между хората, животните и тяхната естествена среда на живот. Мегън е повече от щастлива, че е заснела толкова забавни снимки с любопитните сови в градината си в Кейп Корал, Флорида.

„Когато се връщам към снимките, които съм правила преди години се чувствам щастлива, ако ме карат да се усмихвам. Ако фотографиите ми предизвикват смях у мен, то съм сигурна, че и другите хора ще са се забавлявали, когато са ги гледали“, категорична е Мегън Лорънс.

Съвсем наскоро фотографката засне уникални зимни кадри на диви животни в Algonquin Provincial Park, връщайки се у дома в Онтарио.

Мегън е носител на Диамантения юбилеен медал на кралица Елизабет II за заслугите си към световната фотография.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg