100 души се борят да колонизират Марс

0

Само след броени години от Земята за Марс ще заминат първите хора, които ще положат началото на земната колония на Червената планета. Мислите, че това е някаква шега? Съвсем не!МарсКолонизирането на Марс от земляните е една от основните цели на проекта Mars One. Вече са определени 100-те кандидати, които ще се включат в първата човешка експедиция до Марс. Оказва се, че покоряването на Марс е мечта за много хора от нашата планета, тъй като заявки за участие в тази мисия са подали над 200 000 души от цял свят. Техните документи са преминали през специален подбор в рамките на няколко етапа. Одобрените са достигнали най-накрая до финалната селекция, която ще определи първите участници в мисията. Избраните 100 души имат реалния шанс да осъществят мечтата си и да бъдат първите хора, стъпили на тази планета.МарсКои са късметлиите, които попадат в тези 100 души? Сред тях има 39 американци, 31 европейци, 16 азиатци, а така също 7 африканци и 7 души от Австралия и Океания. По отношение на възрастовото разпределение, най-младият кандидат – колонизатор е на 20 години, а най-възрастният в момента е на 60 години. Половото разпределение е напълно равностойно и в стотицата влизат по 50 мъже и жени.

Това, което им предстои са сериозни и специални обучения. Освен това кандидатите ще преминат през още няколко кръга на подбор, за да бъде определен в крайна сметка екипаж само от четирима души. Именно те ще заминат за Марс, като полетът се планира да бъде осъществен в следващите 10 години, а именно до 2025 година.

Първите хора от Земята, които ще се заселят на Марс ще живеят в малък лагер. Те ще прекарат там живота си до неговия край, а всичко което правят ще се следи на нашата планета под формата на риалити-шоу.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg