Жените го пият, без да знаят, че води до рак на гърдата

11

Пред риска от рак на гърдата е изправена всяка жена. Ето защо стремежът, не само на нежната част от човечеството, е да се избегне по всякакъв начин това животозастрашаващо заболяване. Въпреки това, понякога несъзнателно сами си вредим и така увеличаваме шансовете за развитие както на рак на гърдата, така и на други коварни заболявания.

Според проучване, проведено от екип изследователи в Kaiser Permanente

жени с диагноза рак на гърдата, които в дневния си хранителен режим консумират пълномаслено мляко и млечни продукти, са с повишен риск от преждевременна смърт,

в сравнение с дами, диагностицирани със същото заболяване, но приемащи нискомаслени продукти.

рак на гърдата, мляко, млечни продуктиРастежът на клетките в млечните жлези се стимулира от хормона естроген, който се произвежда и се съхранява в мастните клетки. По-голямата част от здравните експерти твърдят, че

повечето млечни продукти, произвеждани в САЩ и други западни  държави съдържат повишено количество естроген и прогестерон.

Ако следваме тази логика, можем да предположим, че в нискомаслените млечни продукти има по-ниски нива на тези два хормона, тъй като са лишени от голямата част от съдържанието на мазнини.

Ето защо е препоръчително за жените, диагностицирани с рак на гърдата, да консумират по-малко пълномаслени млека и млечни произведения (сирена и кашкавали).

Експертите са категорични, че

ако една жена консумира пълномаслени млечни продукти, то тя е изправена пред вероятността да развие рак на гърдата, както и летален изход от това коварно заболяване.

Ето го и пълният списък на продуктите, включени в проучването:

пълномаслено мляко
кондензирано мляко
пудинг
сладолед
яйчен крем
крем брюле
сирене
кисело мляко
масло

рак на гърдата, мляко, млечни продуктиУчастниците в изследването били наблюдавани в продължение на 12 години, а резултатите от били доста шокиращи:

Жените, които консумирали една или повече порции пълномаслени млечни продукти всеки ден, са имали 64% по-голяма вероятност от преждевременна смърт, независимо от причината и 49% по-голяма вероятност да умрат от рак на гърдата,

в сравнение с дамите, които консумирали нискомаслени млечни продукти или по-малко количество пълномаслени млечни продукт на ден.

Въпреки че тези резултати са доста шокиращи, трябва да разгледаме няколко други факти, преди да преминем към каквито и да е заключения.

Проучването показва връзка между консумацията на пълномасленото мляко и млечните продукти и фаталния изход от рак на гърдата, но това не доказва, че едното задължително води до другото.

Необходими са още изследвания, експерименти и щателни проучвания, за да се открие истинската връзка между двете неща.

Докато стане ясна и още по-детайлна информацията по този жизненоважен въпрос, специалистите препоръчват на всяка пациентка с диагностициран ранен стадий на рак на гърдата да направи всичко възможно, за да намали риска от развитие на заболяването. Ето няколко здравни съвета, които дамите с подобен проблем трябва да следват, за да подобрят състоянието си:

 • започнете здравословен хранителен режим като премахнете от менюто си преработените храни и захарта;
 • спрете консумацията на алкохол;
 • балансирайте теглото си;
 • тренирайте редовно;
 • спрете цигарите;
 • приемайте всички лекарства, предписани от Вашият лекар, с цел предотвратяване развитие на заболяването.

И още по темата:

рак на гърдата, мляко, млечни продуктиДиета със зехтин предпазва от рак на гърдата

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!11 коментара

  • Bojanka georgieva на

   Глупости на търкалета.Всичко идва от стреса .Всеки различно му действа всички болести дори и така.Се получава от силен стрес .Всеки организъм е различен

  • Клише, госпожо. Тогава също е имало рак, но не и информация. А кравите не са били отглеждани в клетки, вързани за синджир, доени с агрегат, теленцата им отнемани и убивани за Т-бон стек.

 1. Пепа Иванова на

  Статията не е тъпа, а малко повече прочетете за вредните съставки на прясното мляко. Млякото, което са яли бабите ни, не е за сравнение с това в магазините. Абсолютно възможно е и съм съгласна с написаното.

 2. ДИМИТРОВА на

  ТОВА СА ХОРА, КОИТО НЕ СА СИ ПАТИЛИ ОТ ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ И ГИ ПЛЕЩЯТ… ЗАСЛУЖАВАТ ДА ГО ИЗЖИВЕЯТ И ТОГАВА ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ГОВОРЯТ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ. ПОДИГРАВАТ СЕ С БОРБАТА НА ХОРАТА С ТАЗИ БОЛЕСТ… НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ НЯМА ЧОВЕК, КОЙТО Е ЗАСТРАХОВАН ОТ ТАЗИ БОЛЕСТ. ПИШЕ ВИ ЖЕНА, КОЯТО СЕ Е БОРИЛА, БОРИ СЕ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ БОРИ С ТАЗИ БОЛЕСТ!

 3. Ния на

  Тази статия е пълна с измислици! Как може да е вредно домашното пълномаслено мляко и млечни продукти? Та жените след 40 даже трябва редовно да консумират млечни продукти за да си набавят калции и да се предпазят от остеопороза. Който е написал това явно хабер си няма от здравословно хранене. Нискомаслените продукти са предимно от растителен произход и те довеждат до болести пълни са с различни масла палмово и т.н. вредни за организма ни.

 4. Символ на

  Тази статия се отнася за млякото, произведено в САЩ и Западна Европа от крави- ГМО, натъпкани с хормони за да дават повече месо и мляко. Това не се отнася до истинското мляко, произведено от нашите вече едва оцелели по селата крави, които не са ГМО и пасат зелената трева, а не ги тъпчат с химия. За да купуваме техните боклуци ликвидираха нашето земеделие и животновъдство. Тук там по селата са останали някоя и друга истинска крава. Вече доказаха, че маслото е полезно и необходима, а не е вредно, както твърдяха преди, а и сега. Истината е сами да си произведем това, с което се храним, а не да купуваме боклуците на Европа и САЩ.

  • Тереза на

   Тази статия е провокация към млякото в САЩ . Пълни глупости, в САЩ педиатрите съветват децата до 3 г да се хранят с прясно мляко. А млякото което се продава там надминава качеството в пъти повече от българското. Това ,че в миналото сме имали качествено мляко няма нищо общо със сегашното производство на мляко и млечни продукти. В Америка неможеш да си позволиш фалшиви стоки защото губиш право да го произвеждаш и продаваш , докато в Бг. всеки прави каквото си иска. А за консумацията и рака, няма такива доказателства. Всичко е до генетика и индивидуалност.

 5. Аз купувам само пълномаслено мляко от магазина. Израстнах в Северозапада, в къщи имахме коза и овце. Много жалко, ‘e добрите стари традиции си отиват, измествани от хора, които четат в интернет (почти) само.

Коментирай в Delo.bg