Отблясъци – 26 март

0

Еленко Ангелов с Машината на времето за ДЕЛО.БГ на 26 март.

Отблясъци“ е рубрика на психолога, в която заедно ще гледаме слънчевите зайчета на историята.

На 26 март през 1828 г. геният на  австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. А, без ич?

На 26 март през 1841 г. българският духовник Неофит Бозвели е заточен в Света гора. За да разберете поне малко, какво му е било, пробвайте поне за ден да не си проверите фейса, да не сваляте нищо от Zamunda и без да щракате по порноканалите!

На 26 март през 1908 г. на бившата британска колония Остров Принц Едуард, Канада са забранени всички автомобили. Ако може днес 26 март 2016 г. в София поне да се забранят всички обемни датчици на досадни автоаларми и тунинговани за „да ручат“ яко гърнета!

първият съветски метеорологичен спътник, 26 март 1969 г.На 26 март през 1969 г. първият съветски метеорологичен спътник вече се рее гордо в космоса и не, че след това много са били точни прогнозите.

На 26 март 1975 г. официално в сила влиза Конвенцията за забрана на разработването, производството и натрупването на запаси от биологично оръжие, да точно такива, каквито американците не можаха да открият, когато отидоха за последно на гости на Садам.

Майк ТайсънНа 26 март през 1992 г. любимецът на милиони американскиq боксьор Майк Тайсън като пълна балама е прецакан и осъден на десет години затвор за изнасилване, което не е направил. С днешната дата Тайсън има собствено стендъп комеди. По-скоро моноспектакъл, където доказва правотата си с много самоирония и пикантерии от рода на тази как Брад Пит е „бегал с 200“, за да не го настигне гнева тайсанов. Има запис в Zamunda – „Неоспоримата истина“.

На 26 март през 1995 г. – влиза в сила Шенгенският договор.

А ние и до днес само силно псуваме.

На 26 март през 1999 г. компютърният червей „Мелиса“ е пуснат на свобода и развихрено заразява „щомати“ електронните пощи през Интернет. И започва як бизнес с антивирусни програми, очаквано нали?

Владимир ПутинНа 26 март през 2000 г. на президентските избори в Русия за президент на страната е избран Владимир Путин, очаквано нали?

На 26 март през 1940 г. едно голямо прославило България сърце спира да бие завинаги. То е на големия борец, от който трепереше цял свят – Дан Колов – любимецът на всички българи.

Днес е рожденият ден на пророка Зороастър, ако въобще тъй да ви река ви говори нещо думата Зороастризъм.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg